zondag 31 maart 2013

Paasbloemstuk en haasje

Donderdagavond ging ik naar de bloemschikles. We maakten een Paasbloemstuk. Dit keer met een struisvogelei. 



Het bloemstuk valt wel heel groot uit. Het is daardoor ook moeilijk in één stuk te fotograferen.

Het stuk moest gemaakt worden met gele tulpen en oranje ranonkels. De winkel waar ik ging had nog slechts 4 ranonkels. Beetje weinig. Ik had geen zin om nog verder te gaan zoeken en kocht daarom iets dat ook wel bruikbaar was. Ik heb de ranonkels vervangen door hypericum. Niet echt een paasbloem, maar ik vind het wel mooi. 





















En hier dan het haasje waarvan ik beloofde het nog voor Pasen af te hebben. En het is mij gelukt. Sinds zaterdagnamiddag staat het hier gezellig tussen de andere Paasdiertjes. Het neusje heb ik gemaakt met de droogvilttechniek. 



Voor wie het nu nog vlug wil maken of het opslaan tegen volgend jaar, ik vond het hier:

http://veryberryhandmade.co.uk/my-crochet-patterns/big-ears-bunny-crochet-pattern/

Voor iedereen nog fijne Paasdagen verder! 
Nog 2 volgers erbij en mijn nieuwe give away komt eraan!

donderdag 28 maart 2013

De gewonnen Give-Away is toegekomen

Ik had in mijn vorig berichtje al verklapt dat ik een give-away gewonnen had. Maar wat voor één... Een supertof, heel mooi beertje. Vandaag belde de postbode aan. Ik wist direct dat mijn beertje er aan kwam...












Ik won dit beertje bij Lia van Mijn hobby blog. We zijn al een hele tijd elkaars volgers. Lia maakt vanalles en nog wat. Heel veel mooie spulletjes om de kamers van haar dochtertjes mee op te fleuren. Maar ze kan dus ook hele mooie beertjes maken!

Het beertje zit op een mooi kussentje van vilt, en het heeft ook een klavertje vier bij zich. 

Je kan het klavertje aan het beertje geven of op het kussentje leggen.
Je kan het beertje op of naast het kussentje zetten.
Je kan het beertje doen zitten of het doen stappen.

Je kan er eigenlijk alles mee doen, want de armen, benen en het hoofdje kunnen in alle richtingen bewegen

Echt heel professioneel gemaakt hoor. Het beertje is ongeveer 10 cm hoog. Dus kunnen jullie je voorstellen hoe fijn Lia werkt... Kijk eens naar dat lieve snoetje... En de pootjes...


Dit is echt een heel mooi cadeau om te winnen! Ik ben er heeeeeeel erg blij mee. Bedankt Lia!

En mijn volger-teller staat bijna op 150... Er komt binnenkort dus ook hier weer een give-away aan. 

En nu ga ik nog wat buxus steken in het bloemstukje dat ik deze avond ging maken, want ik vind dat er nog wat kale plekjes zijn en dat kan niet. Binnen een paar dagen laat ik het bloemstuk wel zien. Nog voor Pasen natuurlijk, want het is een Paasstuk.

Tot dan,
Jeanine

dinsdag 26 maart 2013

Paastafereeltje

Door het Pluisjes haken had ik nog niets nieuws gemaakt voor Pasen. Ik was het eigenlijk ook niet van plan, want vorig jaar maakte ik al heel wat. Hier het lijstje.

Maar toen kwam ik dit hier tegen op de blog Zelfgemaakt en kon het niet weerstaan.

Ik ben er gisteravond aan begonnen en hier is mijn versie van Iefkes tafereeltje.



Van harte bedankt voor de duidelijke beschrijving, Iefke! Ik denk dat er nog mensen zullen zijn die dit gaan maken nog voor de Paasdagen. De kipjes zijn namelijk heel fijn om te maken en redelijk vlug af. En ze zijn vooral HEEEEEEEL mooi!













De kipjes en het haantje zijn ongeveer 6 cm. De eitjes zijn 2,5 cm.











Kijk eens wat een prachtige staart het haantje heeft...


Zonet kwam ik ergens nog een schattig konijntje tegen. Dus dit ga ik ook nog proberen af te krijgen voor Pasen. Donderdagavond bloemschikles. Iets met een struisvogelei. En er is een gewonnen give away op komst... Jullie krijgen hier deze week dus nog vanalles te zien.

Tot dan,
Jeanine

vrijdag 22 maart 2013

40 Pluisjes voor Poekie

Hier zijn ze dan allemaal. Mijn 40 Pluisjes!



Ze zijn zo leuk om te maken, dat ik er verslaafd aan raakte. Dikwijls maakte ik er 2 op 1 avond. Ook ideaal om alle restjes wol eens op te gebruiken. Daardoor was het telkens ongeduldig uitkijken naar een nieuwe kleurencombinatie.  

Dit was de 1 ste en de laatste. Daartussen zaten dus 38 andere. Grote, kleine dikke dunne... Ik vind ze alvast allemaal even mooi!























Hier toonde ik al mijn eerste 10. Maar nu mogen jullie ze allemaal bewonderen. Ik maakte ze in groepjes van 5. Een groepje gele, rode, blauwe.... Zonder het te beseffen had ik al een hele kolonie... 










































Poekie bezorgd knuffels aan kinderen in het ziekenhuis. Maar deze Pluisjes, daar willen ze de broertjes en zusjes eens mee verrassen. Wie er nog eentje wil maken: de button met info staat rechtsboven op mijn blog. En andere zelfgemaakte knuffels zijn er natuurlijk ook altijd welkom. 

Ik zat met het getal 50 in mijn hoofd, maar te veel is te veel... Als het begint te vervelen moet je stoppen. Het is tijd voor weer wat anders... 

Maar de Pluisjes moeten pas tegen 15 april bij Poekie aankomen. En kijk eens naar onderstaande exemplaartjes. Die kreeg ik van een vriendin. En nog 2 vriendinnen zijn aan eentje bezig. Ik heb het aan verschillende mensen gevraagd... Dus wie weet  kan ik er misschien toch 50 bezorgen aan Poekie.



Voor iedereen een fijn weekend, en spijtig genoeg staat er ons nog een koude week te wachten. Hopelijk word het daarna eindelijk lente!

Groetjes,
Jeanine

maandag 18 maart 2013

Vakantieboekje

Zaterdag heb ik weer een workshop gevolgd bij Rosa Pattijn, mijn favoriete juf.
Het boekje heeft een lederen band met de long stitch binding gecombineerd met een kettingsteek.



Rosa noemt het een vakantieboekje. 











Doordat het boekje door het leer goed beschermd is en dicht is met een knop, kan het gemakkelijk in de handtas meegenomen worden. 

Deze binding legt zeer soepel open, en is daardoor zeer gemakkelijk om tijdens de vakantie een schetsje of aantekening in te maken, een toegangsbewijs of een wijnetiket in te plakken... Rosa heeft van al haar reizen zo een boekje, en heeft met dit doel deze binding zo uitgewerkt. 











Het kan ook gebruikt worden als meeneem fotoboekje. Met leuke foto's van de kinderen of kleinkinderen. Je kan het boekje zo groot of klein maken als jezelf wil. 

En hoe je de voorflap en sluiting afwerkt dat bepaal je natuurlijk zelf.

Hier maakte ik al eens een boekje met de long stitch binding.  Maar dit nieuwe boekje is zoveel mooier vind ik. Is ook weer ideaal om als geschenk te geven. En het ruikt zo lekker naar leer...






























En ondertussen blijf ik maar Pluisjes haken voor Poekie.
Hier waren mijn eerste Pluisjes, maar ondertussen begint mijn teller al met een 3! Ik toon ze binnenkort...
Haken jullie ook Pluisjes? Poekie wil de Pluisjes graag tegen 15 april. We hebben dus allemaal nog even tijd om er een paar te maken en op te sturen.

Groetjes,
Jeanine

donderdag 14 maart 2013

Fimo juweel en mooie kaarten

Deze krans maakte ik van Fimo.



In het buurdorp Waarschoot werd bij Femma een workshop fimo gegeven. We maakten een krans in twee lessen. De eerste les was begin maart. Via de canes techniek maakten we met vier kleuren fimo (waarvan we de hoofdkleur op voorhand mochten doorgeven) deze bloemen.










De rest van de Fimo mochten we thuis verder opwerken. Ik maakte al deze kralen.















In de tweede les deze week gebruikte ik enkel de bloemen en de onderste kralen. Ik kreeg van de juf een zakje roze kraaltjes en een zakje zilveren rocailles. Ik was niet zo voor dat zilver, maar uiteindelijk viel het resultaat goed mee. De krans zelf was al opgebouwd. We moesten dus enkel de kralen opsteken en hier en daar een knijpkraal bevestigen. De les was dan ook vroeger gedaan dan gepland. En daar was niemand rouwig om. Want het had de laatste paar uren flink gesneeuwd. Het was stapvoets naar huis rijden langs de gladde wegen.

Veel heb ik van die lesjes niet bijgeleerd. Maar het was er wel gezellig. En heb toch weer wat nieuwe dames ontmoet die met alle soorten hobby's bezig zijn. Vooral breien, naaien, koken en bakken. En de krans mag er best wezen. Ik heb er al een bestemming voor. Jullie horen er nog van. 



En er zat deze week weer een mooie verrassing in de bus.




Hannie stuurde mij deze mooie kaarten voor mijn ruilactie, om mijn mooie kaartenverzameling mee aan te vullen. Hannie is een echte kunstenares op het gebied van textiel, papier en quilting. Haar blog Hannie's Quilts en Arts Textiel is zeker een bezoekje waard. Hier deed ik vroeger al eens een ruil met haar.
Links een kaart met een bloem uit stof. Op de kaart is een zeefdruk aangebracht. Het mooie ondergrondje voor de bloem is gemaakt met acrylverf en huishoudfolie.
Rechts een heel mooi quiltwerkje met roestpoeder
En onderaan ook een heel mooi gequilt ATC.  Dit werd gemaakt met Evolon, transferverf, een skeletblad en tule. Dit is trouwens het eerste ATC dat ik ooit mocht ontvangen. 
Van harte bedankt Hannie. Je maakte mij zeer blij en gelukkig met deze mooie kaarten. Morgen stel ik een mooi pakketje samen voor jou met zelfgeschepte papiertjes. Hou begin volgende week dus zeker de postbode in de gaten.

























Morgen alweer de laatste werkdag. Voor iedereen een gezellig knutsel-weekend. Want op goed weer moeten we nog niet rekenen. Hopelijk kunnen we volgende week wat in de tuin werken...

Groetjes,
Jeanine