maandag 29 juli 2013

Broche van papier

Dit is een hele mooie broche van papier. 



Ik kreeg ze vanmorgen toegestuurd in deze envelop.










De broche is gemaakt van mijn eigen handgeschept papier. 

Hier kunnen jullie het berichtje lezen hoe ik met Liek ruilde. 
Zij maakte voor mij een mooie kaart en ze wilde graag wat handgeschept papier in de plaats. Ze vond het papier zo speciaal dat ze er ook iets zeer speciaals wilde mee gaan maken. Na een poosje liet ze mij weten dat het juweeltjes zouden worden. Toen werd ik natuurlijk heel nieuwsgierig, want ik kon mij daar weinig bij voorstellen... 

Spijtig genoeg heeft Liek geen blog. Maar ze laat al haar werkjes wel zien op verschillende facebookpagina's. 

Na veel oefenen met gewoon papier, liet ze op deze foto haar eerste werkjes zien met mijn handgeschept papier. 



Ik kon mijn ogen nauwelijks geloven... Echte kunstwerkjes zien het eruit. Van de rechtse bloem maakte ze een broche en heeft ze naar mij opgestuurd. Ik kan jullie vertellen dat de bloem er in het echt nog veel fragieler uitziet dan op foto. 
Nu weten de meeste onder jullie al dat ik geen echt juwelenmens ben. Maar deze broche ga ik af en toe zeker met veel trots dragen. Bedankt Liek, voor dit mooie geschenkje.

Van de andere bloem maakte ze deze prachtige ring.




En van de vlinders deze oorbellen.





En dat allemaal van een gewoon velletje handgeschept papier. 

Al dit moois is ontstaan omdat ik de vraag stelde "wie wil er voor mij een mooie handgemaakte wenskaart maken, ik wil ze graag ruilen voor iets wat ikzelf maak".

En de vraag geld nog steeds. Wie zich geroepen voelt, stuur mij maar een mailtje. 

Groetjes aan iedereen,
Jeanine

dinsdag 23 juli 2013

Tashangertjes afgewerkt

Ik heb weer wat sleutel- en tashangertjes afgewerkt. De patroontjes komen uit dit mooie boekje.

Deze minidonuts komen uit het deeltje: Zoet & zonder calorieën.

























Het cactusje komt uit het deeltje geluksbrengers.





















En de twee laatste komen uit het deeltje feeststemming.
Persoonlijk vind ik deze smiley de minst mooie, maar smaken verschillen, en misschien kan ik er toch nog eens iemand plezier mee doen.















Dit kleine snoepje vind ik heel leuk. 
Ik maakte van beide een ander soort sleutelhanger.










Momenteel vind ik het echt te warm om veel te doen. Zelfs om papier te scheppen heb ik geen zin. Daarom maak ik tussendoor alles eens af wat hier nog te wachten ligt. 

Geniet allemaal maar van het mooie weer!!! 
Groetjes en tot later. 
Jeanine

dinsdag 16 juli 2013

Veel hele mooie kaarten ontvangen

De laatste paar dagen kreeg ik van drie mensen hele mooie kaarten. Weer helemaal zomaar aangeboden gekregen voor in mijn "mooie zelfgemaakte kaarten verzameling". 

Van in januari staat het oproepje al op mijn blog. En nog altijd krijg ik mails van lieve bloggertjes die voor mij een kaart willen maken om te ruilen met iets wat ik maak. Daar heb ik al zo veel plezier aan beleefd. Dat was echt het beste ideetje dat ik ooit verzon...
Mijn verzameling is al zo mooi geworden. Al die verschillende technieken van verschillende mensen... 
En ook aan het terug sturen van een pakketje beleef ik veel plezier. De meeste kiezen iets, maar sommige laten zich verrassen. En naargelang het aantal kaarten dat iemand mij stuurt, steek ik altijd wel nog wat extra in de pakjes. 

Tot nu toe is al elke ruil super geslaagd. Ik hoop dat er nog velen zullen volgen. Wat ik eigenlijk nog niet heb, is een zendtage of doodle of een mandala kaart.

Maar ik wil jullie natuurlijk al die mooie nieuwe kaarten laten zien.




Deze mooie vlinderkaart kreeg ik vorige week van haakjuffie. Ze maakt de mooiste dingen. Houd van uiltjes en heeft een leuke mascotte. 
Volgende week zoek ik heel mijn huis af naar een uiltje.... Hopelijk woont er hier ergens eentje, en dan vliegt het jouw kant uit...

Vrijdag zat deze grote groene envelop in de bus met maar liefst negen kaarten in.

































Deze kaarten kwamen van Lutgarde. Het is de derde keer dat Lutgarde mij kaarten stuurt. Hier en hier kunnen jullie de vorige zien. Ze heeft geen blog, maar zet haar creaties in een groepje op facebook. Ze maakt heel veel kaarten, en allemaal met stempeltjes. Ze haakt ook veel diertjes. Ze verkoopt alles voor drie verschillende goede doelen. Een dame met een gouden hart dus...


Bij deze onderste kaart is de achtergrond gemaakt met een vliegenmepper. Lutgarde zelf vind de bloemen niet passen bij de achtergrond, en heeft de kaart dus niet afgemaakt. Ze heeft ze mij enkel gestuurd om mij de resultaten van de vliegenmepper te laten zien.
Ik denk dat er na dit te zien velen zullen beginnen meppen, want het resultaat is helemaal niet mis... 
Lutgarde, volgende week maak ik voor jou fimoknoopjes in allerlei vormen en kleuren...

En vandaag zat deze mooie envelop in de bus. 














Deze drie leuke kaarten komen van Diana. Ze maakt veel verschillende dingen, maar vooral met papier. En ze houd van blauw...
Een kaart zoals deze met de koe stuurt ze enkel naar speciale mensen. Ik vind het een eer dat ik er eentje mocht ontvangen. Vooral die bloem bovenaan vind ik heel mooi gedaan. 
Diana, het gehaakte figuurtje voor de tashanger aan jouw posttas is bijna af. Volgende week komt het jouw kant uit. 

Lieve dames, jullie hebben mij echt verwend en heel blij gemaakt. Nogmaals dank voor al die mooie kaarten.
Deze week heb ik het nog druk met mijn vrijwilligerswerk. Maar in de loop van volgende week mogen jullie van mij een ruilpakketje verwachten. 

Groetjes,
Jeanine

donderdag 11 juli 2013

Afgewerkte pakketjes

Deze pakketjes kocht ik al een hele poos geleden bij Action. 



Ik haakte vrij meteen al de figuurtjes, maar de afwerking liet op zich wachten. 






Ik vond de afbeeldingen van de afgewerkte figuurtjes wat povertjes. Daarom ben ik in mijn kast gedoken en heb wat leuke spulletjes uitgezocht om ze wat aantrekkelijker te maken. Ik vind ze zo veel mooier!!! Enkel de bloem en de vlinder vallen een beetje tegen. 

Ondanks dat ik het momenteel weer heel druk heb met mijn vrijwilligerswerk bij onze tennisclub, wilde ik deze figuurtjes toch af hebben. Tot zondag is er hier nog jeugdtornooi. En deze sleutelhangers gaan nog in de mand met prijsjes voor de verliezertjes. Ook dit leuke aapje ging al in de mand. 



Zaterdag start het volwassenentornooi. Nog een drukke week achter de bar dus... Hopelijk kan ik tussendoor toch nog een beetje blogjes lezen... 

En omdat hier in het zomerzonnetjes alles mooi in bloei staat wil ik jullie een klein beetje laten meegenieten. Een bloemmetje van buiten, en een bloemmetje van binnen...


zondag 7 juli 2013

Veel stempeltjes gekocht

Ondanks het goede weer zijn we toch naar Boekenfestijn gegaan naar Flanders Expo in Gent. Dit was donderdag al gestart en vandaag was het de laatste dag. Ik vond dat er nog redelijk veel volk was. Maar toch kon je ongestoord en op het gemak alles mooi bekijken. 

Ik ging natuurlijk voor het hobbygerief. Er waren dit keer heel veel stempeltjes. Ik heb er dan ook veel gekocht. 










Geef toe, voor 1,25 euro kan je deze niet laten liggen. Ook de clear stamps waren spotgoedkoop. 

Deze stempelinkten waren 1,75 euro. Niet zo spectaculaire kleuren, maar stempelkussentjes en embossingpads, daar kan je nooit genoeg van hebben. 



Ook nog wat prulletjes gekocht.





En zoals jullie zien: in dat doosje zitten twee boeken speelkaarten. Niets speciaals op zich. Maar ik was op slag verliefd op de afbeeldingen. Het zijn twee verschillende afbeeldingen. Ik dacht direct: daar maak ik dit jaar mijn kerstkaarten mee. 

Dus op een warme zomerse zondagnammiddag op een beurs in een warme bedrukte zaal flink wat leuke spulletjes gekocht. Maar de rest van het weekend toch wel van het zonnetje genoten...

De zomer is eindelijk begonnen... Geniet er allemaal van met volle teugen...

Groetjes,
Jeanine