maandag 26 augustus 2013

Ponchette is af en veel cadeaus!

Ik heb zo veel te vertellen en te tonen, maar helaas ook weinig tijd...

Allereerst wil ik jullie mijn mooie ponchette tonen. Ze is af, en ik vind ze heel mooi. Hier konden jullie al lezen dat ik dit patroon won met de give-away bij Kristel. Het was even wennen om de ponchette te haken. Zeer dunne wol met een zeer dikke haakpen. IK koos voor vrolijke kleurtjes die niet te licht zijn, zodat ik de ponchette in de herfst en deze winter ook nog kan dragen. 














En nu mogen jullie weten waarom ik zo weinig tijd heb. 
We hebben twee nichten van mijn man op bezoek. Ze komen uit Canada en verblijven 2 en een halve week bij ons. Na alle voorbereidingen voor hun komst, hangen we nu samen met de twee zussen de toerist uit. Voor haken en knutselen is er dus momenteel niet veel tijd. Ben al blij dat ik tussendoor de mooie ponchette af heb. 

Maar de dames kwamen niet met lege handen. Ze hadden zeer mooie geschenken voor ons mee. Bijna allemaal dingen die met de hand gemaakt zijn. Zowel mijn man, ik en onze zoon en dochter werden onder de mooie dingen bedolven...

Eerst kreeg ik deze leuke windzak. Daar had ik zelf om gevraagd, want de vorige was versleten. Maar de dreamcatcher is een echt juweeltje. Dit is iets wat ik niet had gekocht toen we in 2002 naar daar gingen. Achteraf had ik er spijt van. Maar nu heb ik er toch eentje. En wat een mooie en een grote.






















Van de andere nicht kreeg ik deze mooie handbeschilderde kerstbal (doorsnee 10 cm) en een doosje met hele mooie glasonderzetters. 














Ook deze komen uit de craftshop. Het zijn mooie reproducties van landschappen van een plaatselijk kunstenaar. 

Dit waren mijn geschenken. En we kregen dus allemaal zulke prachtige dingen. Maar deze hier kreeg mijn man en wil ik jullie zeker ook nog tonen. Echt de moeite... met de hand gemaakt ook uit de hoorn van een buffel...



En omdat jullie het echt zouden geloven, hier het label aan de onderkant van de uil die 17 cm hoog is...




Eén van de twee zussen doet aan scrapbooking en had nog deze leuke dingen voor mij mee.










Het blauwe minialbum heeft ze zelf gemaakt speciaal voor mij. Ik ga er zeker iets moois van maken...

Deze week gaat ze ook samen met mij een dagje knutselen en stempelen.  Ik leerde haar ook al een miniboekje maken met de koptische binding. En we gaan ook nog wat papier scheppen deze week. 

Ze heeft een scrapbookalbum mee die ze hier verder afwerkt met dingen en foto's die ze hier verzameld tijdens de uitstapjes. Voor ze vertrekt vraag ik haar zeker nog of ik een paar foto's mag maken van haar album. Dan kunnen jullie meegenieten...

We beleven hier leuke tijden met die twee vrolijke zussen. Het was 11 jaar geleden dat ik ze daar zag. En één van de twee was nog nooit in België geweest... Ze hebben zichzelf hier al lekker verwend met chocolade, wafels, pateetjes en frieten... Ik denk dat ze een paar kilo's zullen bijgekomen zijn. Hopelijk herkent hun man hen nog... 

woensdag 21 augustus 2013

Geen winst dit jaar en Ambachtelijk weekend in het Waasland

Vorig jaar wonnen mijn dochter en ik samen de reeks dubbel dames naar 35 punten. Hier kunnen jullie het nog eens lezen. Dit jaar speelden we terug de finale maar verloren ze. De jonkies waar we tegen uit kwamen waren te sterk voor ons. 






Mijn dochter en ik hebben samen 25 punten. De jonkies hebben er 35. Dus op papier waren ze al te sterk. Maar het was een leuke wedstrijd. En de twee sympathieke meisjes hebben verdiend gewonnen. Nogmaals proficiat, Charlotte en Manon! 

En zondag hebben we na de middag een stukje van de Ambachtstoer in het Waasland gedaan. En ik heb toch een paar mooie kaarten gekocht voor mijn verzameling.











De twee onderste vind ik persoonlijk de mooiste. En nu heb ik spijt dat ik er maar eentje kocht met die mooie bloemen. De dame maakte al de bloemen zelf vertelde ze mij... Spijt komt altijd te laat...

zaterdag 17 augustus 2013

Tashangers als ruil of cadeautje

Sommige tashangers zijn vertrokken in een doosje als ruil voor mooie kaarten. De twee andere heb ik gemaakt in opdracht.

Hier de mooie Hollandse kaarten die ik, kreeg van Diana. 
Toen ze mij deze foto van haar posttas stuurde en in ruil een tashanger vroeg om eraan te hangen, wist ik direct wat ik voor haar zou gaan maken. 


Het werd deze leuke postman. Hij komt uit dit boekje.






















Het pakje is ondertussen toegekomen. Diane was er heel blij mee. 










Hier en hier toonde ze het al op haar blog.

De mooie kaarten die ik van Hannie kreeg, kunnen jullie hier nog eens zien. 
Hannie wou ook graag een tashanger. Ik stuurde kaar een konijntje en een badeendje















Het badeendje maakte ik in fijn haakkatoen voor iemand die een voorbeeld wilde voor doopsuiker. De dame koos dan toch voor iets anders... Dus hier lag dit mooie badeendje toch maar te liggen... Ik heb er ook een tashanger van gemaakt en naar Hannie opgestuurd. Het is niet de eerste keer dat we iets ruilen met elkaar. Ondertussen is ook bij Hannie het pakje toegekomen. En net als de vorige keren waren we beiden blij met de ruil.




Ik maakte ook een nieuwe Pinguïn voor dit jongetje, want de oude was versleten.























En voor Berith, een meisje van onze tennisclub maakte ik een turnstertje. Ze wilde dit graag hebben als verjaarsdagcadeautje voor haar vriendinnetje. 






















Het vriendinnetje heeft bruin haar en draagt een maillot in zwart en groen. Tot mijn verbazing vond ik tussen mijn spulletjes een turnster bedeltje. Dit kwam nu dus heel goed van pas. 

zondag 11 augustus 2013

Figuurtjes van vilt en een mooi kaartje

Ik had een kaart voor mijn "mooie handgemaakte kaarten verzameling" gekregen van iemand die van uiltjes houd. Omdat deze dame (Haakjuffie) zelf haakt was een gehaakt uiltje geen optie. Daarom heb ik er eentje uit vilt gemaakt. 



Het uiltje is ondertussen toegekomen. Jullie kunnen hier het verslagje lezen op haar blog. 




Die fuguurtjes maken uit vilt beviel mij eigenlijk wel. Daarom heb ik er nog een paar gemaakt. 

























Het is eigenlijk best nog veel werk om de deeltjes mooi aan elkaar vast te naaien. De kleine accentjes heb ik met de viltnaald aangebracht.
Het was een leuk tussendoortje. Er volgen er zeker nog meer.

En ik heb weer een hele leuke kaart gekregen van iemand. Zo maar, omdat ik haar hielp met een haakpatroon. 




Weer iets helemaal anders dan alle kaarten die ik al heb. Ondertussen weten jullie zeker al dat ik van kleurtjes hou. Deze kaart is dus helemaal mijn smaak. Bedankt Sjanie voor deze mooie kaart!


woensdag 7 augustus 2013

Tassen gepimpt en weer mooie post gekregen

Hier konden jullie ze al zien toen ik de tassen maakte. Maar nu zijn ze volledig af. Ik heb ze eindelijk allebei gepimpt. 

Deze heb ik aan mijn dochter gegeven. Ze is eigenlijk zo geen tassenmadam, maar deze heb ik haar al vaker zien gebruiken. Dat wil dus zeggen dat ze zeker in de smaak valt. 


Dit zijn de gehaakte bloemetjes.




En deze week heb ik dan eindelijk de andere tas afgewerkt. 






















Ik heb heel lang getwijfeld hoe ik de sluiting zou afwerken. Ik heb er dan eindelijk een soort turnzakje van gemaakt. Voor de bodem heb ik een cirkel gesneden uit een stevige plasticmap.
Ik heb ze ook gepimp met bloemen. Herkennen jullie ze? Het zijn de bloemen van de Flower Power bij Valerie
























Wat vinden jullie ervan?
Ik vind ze wel geslaagd, maar een beetje te jong voor mijn leeftijd. Ik weet dus nog niet zo heel goed wat ik er ga mee doen. Waarschijnlijk ga ik ze weggeven. Zal eens nadenken aan wie ik ze kan geven die daar content zou mee zijn... 

En de postbode stak hier een paar dagen geleden weer een envelop in de bus met moois in. 


Deze kwam van Hannie. Ik kreeg weer hele mooie kaarten van haar voor mijn verzameling










Het is al de derde keer dat Hannie mij kaarten stuurt. En telkens valt mijn mond open. Ik ben zo jaloers op haar mooie stiksels. Wie haar mooie quilts wil bewonderen moet zeker eens bij haar blog langsgaan. 
Hannie weer heel hard bedankt. Jouw ruilpakje is onderweg... Want jij weet dat al, ik hou evenveel van iets geven dan van iets krijgen... 

Wie nog mooie handgemaakte kaarten wil ruilen voor iets van mij: stuur mij maar een mailtje, want ik wil er nog heel veel bij en vind dit ruilen zooooo  leuk... 

Ondertussen ben ik begonnen aan de ponchette waar ik het patroontje van gewonnen heb. Dit wordt een prachtig ding...  En tussendoor verder mijn half afgewerkte spullen onderhanden nemen....