woensdag 30 oktober 2013

Veel boekjes gemaakt

Voor de boekjes die ik laatst leerde maken had ik nog knoopjes nodig en die heb ik nu gevonden.  De boekjes zijn zo leuk, dat ik er een heel stapeltje gemaakt heb. 
































Ook nog wat kleine twee katern zigzag boekjes gemaakt. Altijd leuk om uit te delen.
















En nog een paar met koptische binding.





Jullie hadden nog een paar foto's van de Grungy Box die mijn dochter maakte te goed. Hij is nu volledig af. Hier en daar zit er een klein foutje in. Maar ik vind het zeer knap voor haar eerste werkstukje. 

Jullie kunnen er meer over lezen in mijn vorig berichtje.













zondag 27 oktober 2013

Scraptastic en een zottigheidje

Vrijdagavond ben ik samen met mijn dochter naar Scraptastic geweest. Dit is een jaarlijks stempel- en scrapbookevent hier in de streek. Dit jaar vond het plaats in het Godshuis in Sint-Laureins. 

Ik had mij ingeschreven voor een workshop, maar eerst deed ik mee aan een make and take. 

Ik maakte een Halloween tag. De lesgeefster was Caroline Leplat. Een vriendelijke jongedame die veel materiaalkennis heeft. Ze is slechts 5 jaar bezig met Mixed media, maar doet het met hart en ziel. Het was prettig kennismaken. Er was vrijdag ook niet zo veel volk, daardoor konden we rustig met haar een babbeltje slaan. Ze toonde ons ook haar werkstukje dat ze zelf in de namiddag gemaakt had tijdens een workshop bij Graphic 45.






















Ik maakte de kat, en mijn dochter Pietje de dood.
De achtergrond is met Distress Paint. Ik had daar nog nooit mee gewerkt. Is een leuk product. Er zullen dus binnenkort wel zo een paar flesjes in mijn kast belanden...

Daarna gingen we elk naar onze workshop. 

Ik volgde een twee uur durende workshop bij Gerry van Gent. De Mini gift box. Deze werd gemaakt met Prima Marketing products. De dame is afkomstig van Bulgarije maar woont in Nederland. Normaal geeft zij les in het Engels, maar haar Nederlands is redelijk goed. 

























Dit is de voorkant van het mooie fijne doosje.










Maar de achterkant is niet minder mooi!















Wat heeft die vrouw een oog voor detail. Alles is zo nauwkeurig uitgezocht en afgewerkt. Het was echt een hele leuke workshop. Ik ben heel blij met dit mooie tasje!

We kregen bij het begin een mooi pakket. Daar zat redelijk veel gerief in. We kunnen er thuis nog een paar leuke dingetjes mee afwerken. 

Wie eens een canvas of scrapbook pagina wil maken met veel bloemetjes en oog voor detail moet zeker eens iets meevolgen bij deze dame. Echt de moeite waard. 

Mijn dochter ging voor deze Grungy Box. 



Ze is fan van de Steampunk producten, maar ze heeft nog niet veel ervaring, daardoor raakte ze achter en was haar werkje niet af. Gelukkig kon ze met haar telefoon wat foto's nemen van hoe het allemaal moest. Vandaag werkte ze met een klein beetje hulp vlijtig verder. Morgen moet ze hier en daar nog wat kleine accentjes aanbrengen, en haar box is af. 

Ik toon hier deze week nog wel een paar foto's van haar afgewerkte box. Had nooit gedacht dat mijn dochter ooit aan de knutsel zou gaan... De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Chapeau voor het geduld waarmee ze vandaag bezig was! 

En dan hier nog een zottigheidje van mij! 
Ik zag deze cavia's bij Angélique voorbij komen en kon het niet laten.... De beestjes zijn amper 6 cm. Het patroontje vinden jullie hier.













Dat is nu echt zo leuk aan bloggen zie. Elkaar aanzetten om zotte dingen te maken...

En deze week ga ik zeker wat meer bloggen hoor! Ik ben wel overal vluchtig gaan kijken maar heb nergens een berichtje achter gelaten... Dat maak ik deze week zeker goed.

Ook iedereen die van mij nog een pakje tegoed heeft mag deze week zijn postbus in de gaten houden. Alles is zo goed als postklaar... 

En voor nu, allemaal wel te rusten, want morgen wordt het een vuile vieze stormdag....

woensdag 23 oktober 2013

Knuffels voor Poekie

Ik heb de laatste tijd tussendoor knuffels gehaakt voor het Poekie project. Ondertussen heb ik een winkeltasje vol en wordt het tijd dat ik er hier een paar laat zien. 

Ik ga beginnen met de grootste. Hier is mijn versie van de giraf die je overal ziet verschijnen. Op foto kan je dit niet zien, maar hij is toch 40 cm lang. Het patroon komt van Tineke van Gehaakte Knuffels.



Deze zie je dagelijks voorbij komen. Teckeltje Sam. Dit patroon is van Herriet van Stip en Haak



Hij is zo leuk om te maken en je kan vlot doorhaken. Daarom maakte ik hem een paar keer bij in wat dikker katoen. De grootste is 30 cm lang. 





















Ik maakte ook nog dit broertje in geel en groen. Maar die heeft al een kleine vriend gevonden. 



Omdat ik van hondjes begon te dromen heb ik toch uitgekeken naar een ander makkelijk patroon. Dit is Rupsje nooit genoeg. Dit patroon komt van Karen. Ze biedt haar patroontjes aan op haar Facebookgroepje en op Hyves. 



Deze in Catania is 23 cm lang. Maar de twee onderste zijn ook in dikker katoen en meten 28 cm.



















Ik heb voordien nooit zulke grote knuffels gehaakt. Deels omdat ik niet wist waar ermee naartoe. Maar nu ik Poekie ken, haak ik ze met veel plezier. Ze zullen vast een lief vriendje krijgen die hen veel knuffelt.

En omdat Saskia op haar blog liet weten dat de kleine knuffeltjes voor de prikkenmand op waren, heb ik ook een klein makkelijk patroontje gezocht. Ik vond dit leuke Watermannetje bij Melanie van Mijnknutsels



























En ondertussen ben ik bezig aan de winterknuffels. Tegen begin december stuur ik alles op naar Poekie zodat Saskia ze op tijd heeft wanneer ze de winterknuffels gaat uitdelen.

zondag 20 oktober 2013

Crochet Sweet Candy deel 4

Dit is het vierde deel van het snoepjes haken. Spijtig genoeg is dit ook het laatste deel. 




Voor mij mocht het zeker nog een paar weken langer duren. Maar waar blijf je de inspiratie halen... Ik begrijp best dat dit een hele opgave is. 

Bedankt Valerie, voor al die mooie ontwerpjes. Het was weer leuk om iets in groep te maken. Vooral het gaan bekijken van wat een ander er van gemaakt heeft is zeer plezant. Sommige dames gebruiken de mooiste of felste kleurtjes. Anderen maken er elke week weer een heel mooi tafereeltje van of schrijven er een verhaaltje bij. 

En ik heb weer interessante nieuwe blogs leren kennen die ik ben gaan volgen. 

Dinsdag mochten we een Pinwheel Candy maken.  Ik gebruikte bruine tinten. Zo ziet het er een karamel of chocolade snoepje uit. 



En het allerlaatste was een Caramel Candy. En omdat mijn vorige snoepje in deze kleuren was, maakte ik nog een fruitsnoepje. 



Bij dit snoepje heb ik wel de twee middenste rondjes weggelaten. Ik vond het nogal dik voor een snoepje. En als je het plat hield, dan was het veel te groot. Daarom de twee rondjes minder. Dat neemt gewoon de dikte weg. Ik heb er een heel klein beetje vulling in gestoken. 

Van dit laatste snoepje maak ik er zeker nog met een oranje draadje en met een groen draadje rond. Ook van alle vorige snoepjes ga ik er nu nog een paar bijmaken. 




Als mijn bokaaltje vol zit met kleurrijke snoepjes, dan laat ik het zeker nog eens zien. 

Morgen en overmorgen voorspellen ze twintig graden. Ik ga er van profiteren om nog eens papier te scheppen. Mijn emmer pulp staat klaar...

vrijdag 18 oktober 2013

Herfst Hal deel 1 en 2

Hier dan eindelijk mijn maaksels van de Herfst Hal waar ik aan deelneem. 



Tamara, de dame die dit organiseert heeft een facebook groepje. Daar speelt zich deze hal hoofdzakelijk af. Maar ze heeft ook een blog, Just Another Day. Daar staat ook alle uitleg en kan je elke week je blogberichtje posten. 

Elke vrijdag krijg je drie patronen. Eéntje om te haken, een viltpatroon en een kruissteek patroon. 

De eerste week mochten we paddenstoelen maken. Omdat het een bestaand patroon is, had ik deze vroeger al eens gemaakt. 














Maar ik wilde deze toch in mijn tafereeltje zetten daarom heb ik hem opnieuw gemaakt.










En hier mijn paddenstoel in kruissteek. 
Het was jaren geleden dat ik nog kruisjes zette. Ik ben het nog niet verleerd, maar ondervind wel dat mijn ogen er niet op vooruit zijn gegaan. Zelfs met bril zie ik het minder goed dan vroeger met het blote oog. Gelukkig heb ik een goede lamp met een vergrootglas in...


Ik ga alle patroontjes maken. Als de Herfst Hal achter de rug is, dan ga ik in één keer van al de werkjes wenskaarten maken.

De tweede week mochten we pompoentjes maken.










Het gehaakte pompoentje was leuk om maken en zeer vlug af. 
De kruisjes, dat was een ander paar mouwen. Op het patroon zijn de kleuren heel moeilijk van elkaar te onderscheiden. Er staan geen symbolen op het patroon. Er is ook geen enkele aanwijzing van het aantal of de nummers van de kleuren dat je nodig hebt. Ik heb alles uitgepluisd, en kwam tot de conclusie dat er zes tinten oranje in zitten. Dat allemaal uitzoeken en dan je kleuren samenrapen, daar kruipt behoorlijk wat tijd in. Daar komt nog bij dat het patroon redelijk breed is. Ik heb dus heel fijne stof moeten gebruiken, want anders werd het te breed om een kaart van te maken. Een hele klus dus!!! Maar ik ben tevreden van het resultaat. 

Vandaag zitten we al aan week drie. We mogen nu eekhorentjes maken.

Als er nog mensen zijn die willen mee doen... Ga vlug een kijkje nemen op Tamara haar blog. Want het is toch wel leuk om straks zo een herfsttafereeltje in huis te hebben... En de haakwerkjes zijn vlug ingehaald!