woensdag 29 maart 2017

Vierde petit fourtje 2017: Cupcake met sprinkels

Dit was er eentje waar ik direct aan begonnen ben. Zo een mooi. En die kleurtjes... Dat geeft direct wat kleur aan de schaal. 



De afwerking liet weer wat op zich wachten. Maar hier is hij dan toch, mijn cupcake met sprinkels

Ik had niet de goede kleuren in huis. Dus gemaakt met wat ik in mijn doos vond. En de sprinkels werden snoepjes bij mij. Ik vind het zo ook mooi.




Bedankt Grietjekarwietje. Ik kijk alweer uit naar vrijdag. Iets met chocolade mmmmm...

zaterdag 25 maart 2017

Paashaas

Maandag hebben we in ons hobbyclubje in Kolle Kasteel een paashaas gemaakt.





Deze haas was een aangename verrassing. Normaal gezien zouden we er eentje maken met een plasticfles. Maar het werd er eentje met een glazen fles. 

De juf had in laatste instantie dit model van iemand gekregen en vond hem te mooi om niet te maken. Niemand had een wijnfles mee. Maar gelukkig was er de dag nadien glasophaling in de buurt. We konden onze slag dus slaan. 

De kop hebben we gesneden uit oud oaseschuim. Dan alles omwikkeld met verkreukeld aluminiumpapier en beschilderd met acrylverf. De oortjes werden gevormd met ijzerdraad, ook omwikkeld met alufolie.






















Een neusje uit vilt, wiebelogen en een snor uit ijzerdraad. 

Thuis een mooie strik rond gedaan en we hebben er een mooie paasversiering bij! 

woensdag 22 maart 2017

Derde petit fourtje 2017: Mini abrikozenvlaai

Weer iets helemaal anders, het derde fourtje bij Grietjekarwietje. Dit keer een mini abrikozenvlaai.





Spijtig genoeg had ik niet het goede oranje in huis. Ik kon kiezen tussen iets lichter of iets donkerder oranje. Ik koos voor de lichte kleur. Daardoor lijkt het meer een Frangipaneke. Alhoewel het op de foto minder te zien is. Maar mij maakt het niet zo veel uit. Het is leuk er weer eentje bij te hebben. 



Ik ben echt benieuwd naar het volgende exemplaartje. Iets met vanille, aqua en wit. Blauw voor een taartje lijkt mij onwaarschijnlijk. Maar misschien staat er klein bloemetje op in suiker, of een snoepje??? We zien wel. Ik kijk er alvast alweer naar uit.

zondag 19 maart 2017

Paas cal deel 3

Deel 3 van de Paas cal bij Dinah

Een heel klein leuk eitje voor in de Paasboom. Ik maakte het in lila. Maar best mogelijk dat er nog een paar andere kleurtjes zullen bijkomen. 




Volgende week de laatste zondag al van maart. Dus zal het ook het laatste patroontje zijn. En we kregen een hint: Béééééh. Ik kan al raden wat het zal zijn. Jullie ook? Mijn garen ligt al klaar.

dinsdag 14 maart 2017

Paas cal deel 2

Dinah heeft echt haar best gedaan om schattige patroontjes te ontwerpen voor de Paasboom. Dit is deel 2 van haar Paas cal. 



Hier mijn Paasmandje.

Heel de maand maart krijgen we elke zondag een nieuw patroontje.

zaterdag 11 maart 2017

Tweede petit fourtje 2017: Marlene en Paas cal

Hier is het tweede petit fourtje al, Marlene. En wat voor ééntje. Zo een mooike deze week. 




Het ziet er naar uit dat deze tweede schaal nog mooier gaat worden dan de vorige




Was weer heel leuk om het te maken. Weer een heel ander modelletje, en helemaal niet moeilijk. Ik kijk alweer uit naar de volgende. Dat wordt iets met geel en oranje.


En ik doe ook mee met de Paas cal bij Dinahcreatief







Het eerste figuurtje is Bunny. Zo een schattig klein konijntje. Dit kon ik echt niet laten voorbij gaan. 

Ik heb wel een toertje meer gedaan bij het kopje. Zo werd Bunny wat groter. En ik heb er wiebeloogjes opgeplakt in plaats van geborduurde oogjes. 

Morgen alweer het volgende paasfiguurtje. Ik hoop dat ze allemaal in de Paasboom kunnen. Dat zou leuk zijn.


dinsdag 7 maart 2017

Eerste petit fourtje 2017: Banoffee

Wat had ik daar op gehoopt... En kijk, het is zover... Een tweede reeks petit fourtjes!!


De eerste reeks dateert van 5 jaar geleden. Ik was toen net gestart met deze blog. Iedereen die een beetje kon haken deed toen mee aan deze call. 

Ondertussen is er veel veranderd in blogland. Vele blog-vriendinnekes zijn ermee gestopt. Ik niet, maar was toch een hele poos bij de groep waar het bloggen op een laag pitje stond. 

Sinds een tijdje heb ik er weer volop zin in. Deze nieuwe reeks petit fourtjes komen voor mij op een ideaal moment. Hopelijk ook voor vele anderen. Zo kunnen we weer bij elkaar gaan kijken en nieuwe blogs leren kennen. 

Hier is mijn nummer één. De Banoffee




Ik zal ze wekelijks tonen op dezelfde schaal als 5 jaar geleden. Al is mijn voet er ondertussen afgebroken. Maar dit kan voor mij de pret niet bederven. Ik kijk nu al uit naar komende vrijdag voor het volgende petit fourtje. 




Bedankt Grietjekarwietje om deze tweede reeks te willen ontwerpen. Ik hoop echt dat het weer zo een hipe wordt als de vorige keer.