maandag 30 januari 2017

Wintermutsjes en een ster

Deze leuke mutsjes maakten we in december in ons hobbyclubje in Kolle kasteel.

Ze worden gemaakt van restjes wol en een wc rolletje. Maar dan zijn ze wel redelijk groot en slap. Onze juf vroeg ons een rolletje mee te brengen van mica- of aluminiumfolie. Deze zijn heel wat steviger en een stuk dunner. Zo krijgen de mutsjes een leuk formaat om in de kerstboom te hangen.
Hoe ze gemaakt worden zie je hier. Het is helemaal niet moeilijk, en er bestaan ook veel fimpjes over. Gewoon even zoeken op internet.

En ik, zou ik niet zijn moest ik tevreden zijn met deze 6 mutsjes. Toen ik weer een rolletje leeg had kon ik het niet laten.....

De mutsjes liggen hier nu maar in een doosje, te wachten tot de volgende kerst. Dan ga ik ze uitdelen aan vrienden en familie. En toen kreeg ik deze morgen een ideetje... Ik knipte wat takken af in de tuin, en kijk.. hoe leuk. Ze staan hier te pronken. Beetje winter en al een klein beetje lente in huis.
En dezelfde avond mochten we dan met wc rolletjes nog een ster maken. Deze heeft dit jaar al in de kerstboom gehangen. Ook leuk om te maken met kindjes. Doodgemakkelijk en heel vlug klaar.


4 opmerkingen:

 1. Ja die zijn heel leuk om te maken die mutsjes
  groot gelijk dat je er nog ff van geniet
  heel veel groetjes en een fijne week

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze kei leuk en super mooi ...
  Ik maakte ze ook met Kerst ...
  Maar dan wel als eimutsje ...
  Fijne dinsdag ... lieve groetjes Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor al de fijne berichtjes.

Groetjes,
Jeanine