zaterdag 18 mei 2013

Workshop bij Zahia

Het is al geleden van midden april dat ik deze workshop volgde. Toch wilde ik jullie het resultaat nog even tonen. Ik vind het halssnoer heel mooi. Maar er is heel wat aan vooraf gegaan. 

Dit is een workshop die ik voor nieuwjaar online kocht met Groupon. Na de drukke nieuwjaarsmaand vond ik het tijd worden om eens een datum vast te leggen. Ik koos de eerste vrije plaats op een namiddag. Maar op de betreffende dag lieten ze mij rond 10 uur al weten dat het niet door ging door de extreme sneeuwval die nacht. De enige vrije plaats voor de bon verviel was op een avond ergens half april. 

Na een vlugge hap brengt mijn man mij naar Gent (ik rijd niet met de auto). Onderweg merk ik dat ik mijn bril en de voucher ben vergeten. Terugkeren was geen optie, want dan kwam ik hopeloos te laat. Dus een belletje naar mijn dochter of ze bril en voucher kon achterbrengen. 

In de winkel dan toch nog een hele tijd moeten wachten op een paar dames die te laat kwamen. Toen we alle uitleg gekregen hadden en kralen moesten beginnen kiezen kwam mijn dochter net op tijd met mijn bril. Zo kon ik duidelijk zien dat alle kralen in de winkel toch vrij prijzig waren. 

Heb dan maar gekozen voor kralen die betaalbaar waren en die ik graag zag, want het is toch de bedoeling dat je het juweel gaat dragen. Ik koos voor de glas in lood kralezn. Dat zijn gepolijste opaque kralen. Sluitingen kon je kiezen van een paar euro's tot 25 euro. 

De workshop duurde normaal gezien 3 uur. Na een goed uur was mijn juweel klaar. 1 dame was al vroeger klaar. Ik ben dan nog een tijdje blijven zitten kijken hoe de andere dames bleven kiezen en veranderen en twijfelen... Na een halfuur hield ik het voor bekeken. 

Ondanks een kortingsbon van 10 percent die ik inruilde (gekregen van Zahia voor mijn verjaardag) moest ik toch nog 50 euro betalen aan materialen. 

Manlief en dochter waren ondertussen (door mijn vergeten bril) samen in Gent een hapje gaan eten. En gelukkig maar... Anders kon ik nog anderhalf uur langs de straat rondhangen tot mijn man mij terug kwam ophalen...

Veel heb ik van de workshop niet opgestoken. Wat uitleg over kleurcombinaties en een sluiting leren aanbrengen. En zo stond ik met een duur juweel na anderhalf uur terug op straat...  

Ik vind het wel mooi, maar of ik het veel zal dragen? Eigenlijk ben ik zo geen juwelenmens. Ik wilde enkel iets bijleren. Maar blijkbaar zijn niet alle workshops erop gericht om veel bij te leren maar eerder om veel te verkopen...

16 opmerkingen:

 1. jeetje, wat een tegenvaller. Het is wel een mooie ketting, maar als je hem niet veel zal dragen is het wel een hele dure, zeker als je er niet veel van geleerd hebt, heel zonde.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer zeg, het zou juist omgekeerd moeten zijn. Ik vind de ketting wel heel mooi hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tjee, workshops leveren niet altijd op wat je verwacht, soms is het een lokmanier om dure materialen te verkopen. Heb ik ook al eens ondervonden. Jammer! Hoop dat je toch van je ketting gaat genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja dat is dan een workshop met nasmaak ,jammer ,ketting is mooi hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig!! En bedankt voor je kaart van de week ontvangen ook al zo schitterend gemaakt, ik ben echt onder de indruk met dat papier :-)
  Dank je wel.

  groet,

  mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben blij dat de kaart goed is toegekomen deze keer...

   Verwijderen
 6. Wat jammer, op zo'n workshop zit meniet echt te wachten, al vind ik het een heel fraai halssnoer!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is wel jammer dat die ervaring niet zo meeviel.
  Het is eigenlijk wel een mooi juweel. Maar ik snap je ook wel.
  Jammer dat je niet veel bijgeleerd hebt en dan vooral veel geld kwijt bent...
  Een workshop die eigenlijk bedoelt is om dure materialen te verkopen...
  Die ervaringen horen er natuurlijk ook bij en het is eigenlijk goed dat je die ook deelt met ons.
  Hopelijk meer geluk bij de volgende workshop.
  Heb je er binnenkort nog eentje in het verschiet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voorlopig niets in in het vooruitzicht.
   Heb nogal dingen gedaan waar je niet veel leert, maar als het niet veel kost en er zijn toffe mensen in de groep ok dan...

   Verwijderen
 8. Mijn vriendin kwam met hetzelfde verhaal. Ook de workshop gekocht via Groupon en ook bij Zahia. Zij liet zich vangen aan een juweel van 100 euro. Wel mooi, maar toch heel duur....dat weet je niet/verwacht je niet als je de bon koopt he. Ze voelde zich toen ook bekocht. Er zijn heel zeker nog veel meer mensen met die ervaring. Slechte reclame, zoiets keert zich vroeg of laat tegen hen....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bij het boeken van de workshop betaal je al 10 euro materiaal. Dus verwacht je eigenlijk niet dat je nog zoveel zal moeten opleggen. Er waren daar dames in de groep die nog meer dan 100 moesten opleggen. Ik heb echt wel uitgekeken hoor. Maar veel goedkoper was er niet te vinden. En je wil dan toch ook nog iets wat je graag ziet...
  Het is echt geen reclame voor hen. Heb lang getwijfeld of ik dit wel zou vertellen op mijn blog.... Maar ze moeten maar duidelijker zijn... Ik zal mij niet meer laten vangen aan zo iets. Op een workshop wil ik ook graag iets bijleren...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jammer dat het dan zo tegenvalt. 50 is niet niets. Van een workshop hoop je inderdaad het een en nader.
  De ketting is wel erg mooi. Echt gaan dragen hoor.
  Groetjes Frederika

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat is echt wel niet tof!
  Ik haat het ook als de winkels je dwingen om dure materialen te kopen!

  Groetjes,
  Ellen
  PS: Wanneer zien we jou nog eens?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zo herkenbaar, met Groupon workshops heb ik ook verschillende ervaringen. Eerder veel verkopen dan leren en dat is inderdaad een beetje jammer. Je ketting is desondanks toch leuk geworden en je kunt 'm in ieder geval dragen als je in NL op visite bent met de feestdagen op een wit shirt! ;-)
  Gent is sowieso een leuke stad om lekker te eten, dus gelukkig dat je man en dochter dat dan in ieder geval hebben meegepikt.
  groetjes,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat jammer zo'n ervaring. Dat verwacht je niet als je naar een workshop gaat.
  Goed dat je het vertelt, wie weet behoed je zo wat mensen die niet bedacht zijn op zoveel kosten voor een volgende workshop.

  Groetjes,
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Poeh! Dat is wel een enorm bedrag dat je dan nog moet bijbetalen, helemaal als je niets leert... Ik heb ook wel eens een cursus gevolgd, waarbij ik eigenlijk het meeste al wel kon of wist, maar ja, dan heb je al betaald, dus zit je het maar uit... Bevredigend is het dan niet! Maar een mooie ketting is het wel geworden!
  Groetjes Riri

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor al de fijne berichtjes.

Groetjes,
Jeanine