zondag 27 oktober 2013

Scraptastic en een zottigheidje

Vrijdagavond ben ik samen met mijn dochter naar Scraptastic geweest. Dit is een jaarlijks stempel- en scrapbookevent hier in de streek. Dit jaar vond het plaats in het Godshuis in Sint-Laureins. 

Ik had mij ingeschreven voor een workshop, maar eerst deed ik mee aan een make and take. 

Ik maakte een Halloween tag. De lesgeefster was Caroline Leplat. Een vriendelijke jongedame die veel materiaalkennis heeft. Ze is slechts 5 jaar bezig met Mixed media, maar doet het met hart en ziel. Het was prettig kennismaken. Er was vrijdag ook niet zo veel volk, daardoor konden we rustig met haar een babbeltje slaan. Ze toonde ons ook haar werkstukje dat ze zelf in de namiddag gemaakt had tijdens een workshop bij Graphic 45.


Ik maakte de kat, en mijn dochter Pietje de dood.
De achtergrond is met Distress Paint. Ik had daar nog nooit mee gewerkt. Is een leuk product. Er zullen dus binnenkort wel zo een paar flesjes in mijn kast belanden...

Daarna gingen we elk naar onze workshop. 

Ik volgde een twee uur durende workshop bij Gerry van Gent. De Mini gift box. Deze werd gemaakt met Prima Marketing products. De dame is afkomstig van Bulgarije maar woont in Nederland. Normaal geeft zij les in het Engels, maar haar Nederlands is redelijk goed. 

Dit is de voorkant van het mooie fijne doosje.


Maar de achterkant is niet minder mooi!Wat heeft die vrouw een oog voor detail. Alles is zo nauwkeurig uitgezocht en afgewerkt. Het was echt een hele leuke workshop. Ik ben heel blij met dit mooie tasje!

We kregen bij het begin een mooi pakket. Daar zat redelijk veel gerief in. We kunnen er thuis nog een paar leuke dingetjes mee afwerken. 

Wie eens een canvas of scrapbook pagina wil maken met veel bloemetjes en oog voor detail moet zeker eens iets meevolgen bij deze dame. Echt de moeite waard. 

Mijn dochter ging voor deze Grungy Box. Ze is fan van de Steampunk producten, maar ze heeft nog niet veel ervaring, daardoor raakte ze achter en was haar werkje niet af. Gelukkig kon ze met haar telefoon wat foto's nemen van hoe het allemaal moest. Vandaag werkte ze met een klein beetje hulp vlijtig verder. Morgen moet ze hier en daar nog wat kleine accentjes aanbrengen, en haar box is af. 

Ik toon hier deze week nog wel een paar foto's van haar afgewerkte box. Had nooit gedacht dat mijn dochter ooit aan de knutsel zou gaan... De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Chapeau voor het geduld waarmee ze vandaag bezig was! 

En dan hier nog een zottigheidje van mij! 
Ik zag deze cavia's bij Angélique voorbij komen en kon het niet laten.... De beestjes zijn amper 6 cm. Het patroontje vinden jullie hier.

Dat is nu echt zo leuk aan bloggen zie. Elkaar aanzetten om zotte dingen te maken...

En deze week ga ik zeker wat meer bloggen hoor! Ik ben wel overal vluchtig gaan kijken maar heb nergens een berichtje achter gelaten... Dat maak ik deze week zeker goed.

Ook iedereen die van mij nog een pakje tegoed heeft mag deze week zijn postbus in de gaten houden. Alles is zo goed als postklaar... 

En voor nu, allemaal wel te rusten, want morgen wordt het een vuile vieze stormdag....

8 opmerkingen:

 1. Wat heb je weer mooie dingen gemaakt.
  Die cavia's zijn heel grappig, jammer dat het patroon in het engels is.
  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi gedaan en de cava's zijn super, heel leuk :-)
  Grtjs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke knutsels heb je gemaakt, helemaal leuk als je nieuwe materialen leert kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O, jouw cavia's zijn super leuk, wat een dotjes!
  Jullie hebben leuke doosjes gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Jeanine, wat een mooie labels en mooi doosje. Je dochter komt je achterna. Moet leuk zijn om dit samen te doen! Je cavia's zijn grappig en brengen mij op een ideetje om te schenken met kerst aan een klein meisje.Ze zijn er om bekend dat ze snel kweken hé. Groetjes Frieda
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke dingen heb je weer gemaakt. Het geschenkdoosje is prachtig geworden. En de cavia's zijn zo lief!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh die cavia's zijn echt superschattig!
  En ik ben fan van de Halloween tags en het doosje van je dochter! Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi,
  Het was leuk jullie te ontmoeten op scraptastic.
  Bedankt voor de mooie woorden in deze post.
  Ik hoop jullie snel opnieuw te mogen ontmoeten.
  Groetjes,
  Caroline Leplat

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor al de fijne berichtjes.

Groetjes,
Jeanine