dinsdag 15 oktober 2013

Workshop gevolgd en Give-Away gewonnen

Zaterdag volgde ik in Knokke een leuke workshop. 

De bibliotheek van Knokke-Heist organiseerde zijn jaarlijkse klantendag. Je kon er een workshop creatief boekbinden volgen. Deze werd gegeven door de leden van Het Creatief Boekbindcollectief '14x14 (21)'.

Dit boekje met de twee katern binding heb ik er gemaakt.
Heel mooi met die kleine pareltjes langs de rug en het knoopje als sluiting.Hier de buiten en binnenkant van de sluiting. 


Tijdens mijn schooltijd behaalde ik in avondschool een diploma klassiek boekbinden. Ik heb er nooit iets mee gedaan. Je hebt daar een ateljeetje voor nodig en ik heb er nooit plaats voor gehad. Maar de liefde voor papier en het creatieve is altijd gebleven. Toen al die moderne bindingen er kwamen heb ik de draad toch weer een beetje opgenomen. Deze kleine boekjes kan je gerust maken op de keukentafel met een minimum aan materiaal. Ik heb nog niet veel verschillende bindingen uitgeprobeerd. Een workshop volgen kan dus zeer leerrijk zijn. En ik heb er heel wat van opgestoken.

We hebben daar geleerd hoe je met latten en een driehoek perfect een stapeltje papier in de haak en altijd op het correcte formaat kan snijden. Maandag dus vlug naar de winkel om het nodige materiaal. Zo ziet mijn snijmat er nu uit.En zo een mooi boekje daar wil je er vlug nog meer van maken...

Het kaftje, een kartonnetje uit een scheurboekje van de Action,
vouwen. 
De 2 katernen op maat snijden.
De naaigaten aanduiden.
De gaatjes prikken.

Daar kregen we een handig hulpje voor. Een soort winkelhaakje uit karton.Maar ik vind het toch handiger met mijn blokje. Dit systeem leerde ik bij Rosa kennen. En mijn handige man heeft mij toen zo een blokje gemaakt. 


En hier weer iets nieuws. Ik had namelijk nog nooit een boekje rechtopstaand genaaid. Dat ging heel vlot. 
Zo ziet het boekje er langs binnen uit. Rechts zie je een knoopje. Zo ziet de opzet en de afzet eruit. En hieronder het mooie rugje met de kraaltjes. Ik heb ondertussen al 3 leuke boekjes gemaakt. Nu nog op zoek naar kleine knoopjes met felle kleurtjes... En er zullen hier met Kerst weer veel boekjes uitgedeeld worden. 

Eén van de lesgeefsters van de workshop was Marleen. Marleen heeft geen blog, maar reageert geregeld op verschillende blogs waar iets met papier gemaakt wordt. Bedankt Marleen voor de leerrijke workshop. Jij en je collega hebben dat perfect gedaan. Volgens mij waren alle deelnemers tevreden en voldaan. Ik heb bijna iedereen horen zeggen dat ze het thuis nog eens gingen overdoen. Dat bewijst toch dat de uitleg heel duidelijk was. Ben ook blij dat ik je mocht leren kennen, want een naam zegt zo weinig. En al was er niet veel tijd en hadden we maar een kort gesprek, het was aangenaam. Als je vereniging nogmaals zoiets realiseert ben ik graag terug van de partij. Bedankt en groetjes.


En gisteren kwam hier een heel mooi pakje toe. Ik heb namelijk bij Stip en Haak de give-away gewonnen. Ik had gekozen voor het uiltje met het oranje buikje. En hier is hij:


Ik ben er heel blij mee. Het is toch altijd leuk als je iets krijgt wat iemand anders gemaakt heeft. En geef toe, hij ziet er toch heeeeel leuk uit.  Ook helemaal anders dan de diertjes die ik haak. Bedankt Herriët voor  mijn nieuwe geluksbrengertje.

12 opmerkingen:

 1. Wat leuk die boekjes maken, heb ik weer iets geleerd, bij mij kwamen de bladzijdes altijd eruit, maar nu zie ik hoe het eigenlijk moet! Ik naai de boekjes altijd aan elkaar op de naaimachine dit gaat ook goed, als je een paar bladzijdes gebruikt..

  Bedankt voor de tip, ga het zo eens proberen ;)

  Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk gemaakt... zo creatief met papier!
  Ik ben in die dingen geen ster, dus hou het bij jou mooie plaatjes kijken.(hihi)
  groetjes Iefke.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi bedankt voor je uitleg leuk die boekjes.
  Veel plezier met het leuke uiltje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie boekjes en bedankt voor de uitleg. Rond kerst zal je veel mensen blij gaan maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. het resultaat is prachtig en mijn bewondering groot. Zelf heb ik helemaal geen geduld met papier en passen en meten. Leuke sleutelhanger heb je gekregen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zeer mooie boekjes. Fijn dat je nog steeds kan bijleren.
  En dat superschattige uiltje krijgt bij jou vast een hele goede thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een toffe workshop met een leuk en mooi resultaat
  en fijn dat je ze nu al zelf thuis maakt.
  Veel plezier met je gewonnen schattige uiltje,
  lieve groetjes, Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is een heel mooi boekje geworden, heel leuk met die mooie kraaltjes op de rug, dat geeft het net iets extra"s. Ook de boekjes die je thuis hebt gemaakt zijn heel mooi!
  Schattig uiltje heb je gewonnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tof dat je die workshop in een blogbericht hebt verwerkt!
  Het was aangenaam om met je kennis te maken en je ervaring met papier kwam hier goed van pas.
  Knoopjes vond ik in boekenvoordeel.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie boekjes Jeanine! Je hebt gelijk, er is altijd bij te leren. Ik zou graag een les van Marleen volgen, ze maakt zo'n mooie boeken en dozen. Misschien spreek haar in Leiden even, maar dat is toch anders hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo zie je maar weer, een workshop is nooit weg. Leuke boekjes en dan ook nog een cadeautje. Fijne dag.

  groetjes,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuke boekjes , met fraaie bindingen. En een schattige give away!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor al de fijne berichtjes.

Groetjes,
Jeanine