vrijdag 17 oktober 2014

Herfstbloemstuk

Gisteren de eerste bloemschikles na het verlof. We maakten een herfststuk. 

We hadden een grote diepe schaal nodig. Na wat zoeken in de kringwinkel waar ik mijn goesting niet echt vond, heb ik gewoon mijn spaghetti schaal meegenomen en die was perfect.
We hadden ook nog een isimo-krans nodig. Die moesten we in 2 breken. De ene helft bekleden met mos en andere helft met klimop blaadjes. De 2 halve cirkels schikken op de schaal en daartussen blokjes oase steken. 

Het enige wat ik moest gaan kopen waren de roosjes en een paar mini siervruchtjes. Al de rest kwam uit de tuin. En had ik toch wel een hortensia vergeten afknippen zeker. Gelukkig had mijn maatje er nog wat over. En voor de rest de gaatjes gevuld met klimop besjes.

Bij het thuis komen toch met de lamp nog een hortensia afgeknipt en wat klimopbesjes daardoor vervangen. Het zag er direct al veel mooier uit. 

In het bakje siervruchtjes die ik kocht zaten er ook mooie zwarte bessen. Had ik die in de les toch wel uit mijn tas vergeten halen zeker. Bij het thuiskomen teruggevonden en er nog bijgelegd. Ze pasten perfect in het plaatje en ik vond met de besjes het stuk ook echt af. 

Op foto komt het stuk niet zo echt goed tot zijn recht, maar in het echt is het best nog mooi. Het staat hier binnen op de salontafel en ik vind het alsmaar mooier... 

Maar als juf Alice mijn foto's ziet, zal ze weer denken wat steekt die Jeanine toch allemaal uit... Hortensia vergeten, besjes vergeten en dan maakt ze er thuis iets heel anders van dan wat ik hier zag. 

Sorry juf Alice, ik zal de volgende keer niet zo verstrooid zijn. Maar vind je nu ook niet dat het mooier is met die besjes? En ondertussen weet je ook al dat ik geen gewoon iemand ben he, maar een specialleke... Tot de volgende les, een Kerststuk....

9 opmerkingen:

 1. heel mooi! Deze foto ga ik bewaren hoor! Lijkt me wat om ook eens te maken! xxx Anneliesje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De stukken die we maken zijn nooit echt zo moeilijk. Het is altijd te doen om ze zelf nog eens na te maken. Moest het niet lukken, vraag maar om raad.

   Groetjes,
   Jeanine

   Verwijderen
 2. Het is mooi geworden, Jeanine! Dit is een stuk waar je nog wel even plezier van zult hebben.

  lieve groet,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi Jeanine ! Goed dat je je eigen ding doet. Een andere weg inslaan dan voorgeschreven geeft soms de mooiste verrassingen.
  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi herfststukje Jeanine. Leuk hé als je zo een zelfgemaakt stukje hebt staan. Geniet ervan. Frieda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die is weer heel mooi geworden je herfststukje ..en is ook
  een mooi plekje waard ik hoop dat je nog een tijdje van kan genieten...
  een fijne en creatieve week ..
  een lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind dat je er wat prachtigs van gemaakt hebt, die hortensiastukjes maken het plaatje echt helemaal af!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor al de fijne berichtjes.

Groetjes,
Jeanine