zaterdag 26 maart 2016

Bloemstuk met chocolade paasei

Donderdag was er weer bloemschikles. Zoals zovelen maakten we een paasstuk.En dit keer heel speciaal. In het midden een mooi groot chocolade ei. Je zou er zo in bijten vind ik. Maar beter van niet hoor, want het is nep chocolade. 

Een isimo ei werd ingesmeerd met kaarsvet die gekleurd is met echte cacao. Dus toch een beetje chocolade...

Het was een hele leuke les. Weer eens heel wat anders om te doen. De bovenkant moest leeg blijven om het ei te kunnen plaatsen. Enkel rondom moest alles mooi opgevuld worden met ranonkels, wax en buxus. Sommige hadden gipskruid mee en witte rozen. Dat was ook heel mooi. Rozen houden ook langer dan tulpen, maar ik vind tulpen meer voorjaarsbloemen en ook eens leuk om mee te werken. Het rare is dat de avond zelf de tulpen mooi horizontaal lagen. Hier op de foto dat ik de ochtend nadien nam, staan ze al een beetje naar boven. En momenteel, staan ze helemaal rechtop. Zo raar, net kaarsen zijn het nu...
Gele wax had ik ook nog nooit gezien. Is wel heel mooi vind ik.

Het is dit jaar geen pasen zoals anders. De gebeurtenissen in Brussel laten ons niet los. Iedereen volgt al heel de week aandachtig de nieuwsberichten. Wanneer gaan we weer een beetje meer op ons gemak zijn? Onbegrijpelijk dat er zulke dingen gebeuren....

Mooi weer moeten we ook niet verwachten dit weekend....

Wij gaan er een rustig en gezellig weekend van maken. Fijne paasdagen iedereen!

3 opmerkingen:

 1. Aan je bloemstuk zal het niet liggen, vind de kleurcombinaie erg mooi ook dat bruin vanhet nep-ei en die oranje/rode tulpen. prachtig.. fijne paasdag nog.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig bloemstuk met zo'n (net-echt)ei! Ik hoop dat je fijne paasdagen hebt gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is zeker zo dat het drama in Brussel het leven ernstig beïnvloed . Toch goed, om met mooie dingen bezig te zijn, zoals dit fraai paasstuk!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor al de fijne berichtjes.

Groetjes,
Jeanine