maandag 26 augustus 2013

Ponchette is af en veel cadeaus!

Ik heb zo veel te vertellen en te tonen, maar helaas ook weinig tijd...

Allereerst wil ik jullie mijn mooie ponchette tonen. Ze is af, en ik vind ze heel mooi. Hier konden jullie al lezen dat ik dit patroon won met de give-away bij Kristel. Het was even wennen om de ponchette te haken. Zeer dunne wol met een zeer dikke haakpen. IK koos voor vrolijke kleurtjes die niet te licht zijn, zodat ik de ponchette in de herfst en deze winter ook nog kan dragen. 


En nu mogen jullie weten waarom ik zo weinig tijd heb. 
We hebben twee nichten van mijn man op bezoek. Ze komen uit Canada en verblijven 2 en een halve week bij ons. Na alle voorbereidingen voor hun komst, hangen we nu samen met de twee zussen de toerist uit. Voor haken en knutselen is er dus momenteel niet veel tijd. Ben al blij dat ik tussendoor de mooie ponchette af heb. 

Maar de dames kwamen niet met lege handen. Ze hadden zeer mooie geschenken voor ons mee. Bijna allemaal dingen die met de hand gemaakt zijn. Zowel mijn man, ik en onze zoon en dochter werden onder de mooie dingen bedolven...

Eerst kreeg ik deze leuke windzak. Daar had ik zelf om gevraagd, want de vorige was versleten. Maar de dreamcatcher is een echt juweeltje. Dit is iets wat ik niet had gekocht toen we in 2002 naar daar gingen. Achteraf had ik er spijt van. Maar nu heb ik er toch eentje. En wat een mooie en een grote.


Van de andere nicht kreeg ik deze mooie handbeschilderde kerstbal (doorsnee 10 cm) en een doosje met hele mooie glasonderzetters. 


Ook deze komen uit de craftshop. Het zijn mooie reproducties van landschappen van een plaatselijk kunstenaar. 

Dit waren mijn geschenken. En we kregen dus allemaal zulke prachtige dingen. Maar deze hier kreeg mijn man en wil ik jullie zeker ook nog tonen. Echt de moeite... met de hand gemaakt ook uit de hoorn van een buffel...En omdat jullie het echt zouden geloven, hier het label aan de onderkant van de uil die 17 cm hoog is...
Eén van de twee zussen doet aan scrapbooking en had nog deze leuke dingen voor mij mee.


Het blauwe minialbum heeft ze zelf gemaakt speciaal voor mij. Ik ga er zeker iets moois van maken...

Deze week gaat ze ook samen met mij een dagje knutselen en stempelen.  Ik leerde haar ook al een miniboekje maken met de koptische binding. En we gaan ook nog wat papier scheppen deze week. 

Ze heeft een scrapbookalbum mee die ze hier verder afwerkt met dingen en foto's die ze hier verzameld tijdens de uitstapjes. Voor ze vertrekt vraag ik haar zeker nog of ik een paar foto's mag maken van haar album. Dan kunnen jullie meegenieten...

We beleven hier leuke tijden met die twee vrolijke zussen. Het was 11 jaar geleden dat ik ze daar zag. En één van de twee was nog nooit in België geweest... Ze hebben zichzelf hier al lekker verwend met chocolade, wafels, pateetjes en frieten... Ik denk dat ze een paar kilo's zullen bijgekomen zijn. Hopelijk herkent hun man hen nog... 

9 opmerkingen:

 1. Die ponchette is echt perfect voor jou, het staat je fantastisch! Je hebt garen gebruikt die je super staat, zulke mooie kleuren! Veel plezier met de dames, jullie vermaken jullie wel ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie pochette, prachtige kleuren ook. inderdaad iets wat je ook nog in de winter kan dragen.
  En wat een prachtige geschenken heb je gekregen! Geniet nog van het bezoek!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige kleuren heb je gekozen!! En wat Angelique al zegt; ze staan je fantastisch!!!

  Lieve groetjes Henrike

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De ponchette is supermooi en de kleuren staan je echt goed.
  Verder veel plezier nog daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ging niet helemaal goed. Wat een heerlijke kleurrijke ponchetta. Je kunt de herfst vrolijk tegemoet treden. Hij staat je geweldig. Veel plezier de komende dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk bezoek is dit! En zulke fraaie cadeautjes, Je sjaal staat geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hij is echt geweldig, wat een beauty, die heb je prachtig gemaakt. Geniet maar lekker van je bezoek. Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw, leuk bezoek is dat! Zo veel mooie cadeautjes .... wij zijn in 2006 op vakantie geweest in Canada (Quebec) en het was onze mooiste vakantie tot nu toe. De natuur, het lekkere eten en de gastvrijheid van de Canadezen zullen mij altijd bijblijven. Leuk voor jou dat je daar familie hebt.
  Je sjaal is heel mooi gelukt en kan je in alle seizoenen dragen.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor al de fijne berichtjes.

Groetjes,
Jeanine