zaterdag 21 september 2013

Hobbysalon in Mechelen

Donderdag ben ik naar het hobbysalon in Mechelen geweest. Normaal is de donderdag een kalme dag. Maar dit jaar was het zeer druk. We kwamen aan juist voor de middag. Het was moeilijk om alles van dichtbij te bekijken. Dus op het gemakske al de kraampjes doen, hier en daar wat langer blijven staan, en natuurlijk dingen kopen die je echt niet kan laten liggen. 

Mijn eerste aankoop waren deze bolletjes. Mooie kleurtjes erbij weer om Poekie knuffels mee te haken. Uit een grote bak kon je zelf je bolletjes uitzoeken voor 1 euro 't stuk.Aan een ander kraam kocht ik deze leuke stempeltjes. Weer zelf uit te zoeken. 8 pakketjes voor 5 euro.
Ik zat bijna door mijn voorraad bedeltjes. Deels omdat er vorig jaar maar 1 kraam stond waar je er kon kopen. Dit jaar waren ze op verschillende plaatsen te verkrijgen. Ik heb aan 2 kramen een voorraadje opgeslagen. Nu kan ik weer naar hartelust uitkiezen welke ik telkens aan mijn tashangertjes ga hangen. De laatste jaren was er niet veel nieuws te bespeuren op het hobbysalon. Altijd heel veel kaarten en kralen. Maar dit jaar viel het echt mee. Er waren verschillende kramen met mozaiek. Ik heb ook heel veel mooie breiwol gezien. En scrabbook vind je overal. Dit is nu volop in. Nochtans zijn dat allemaal dure spullen, maar er wordt overal veel gekocht. Ik wist niet dat er zoveel mensen met die hobby bezig zijn. 

Ondertussen had ik al in gedachte wat ik wou gaan maken.  Ik heb 2 leuke workshops uitgekozen. 

Eerst heb ik bij Jorigami een mooi kerstkransje gevouwen. Dit voor 1,50 euro. Je kon kiezen tussen 2 modelletjes. Ik heb van het tweede een pakketje meegenomen om er thuis nog eentje te maken. Het was lang geleden dat ik nog gevouwen had. Maar ik heb de smaak weer te pakken. Er zullen dit jaar dus veel mensen van mij zo een mooi kerstkransje cadeau krijgen. Bij Evi Tibos heb ik echt een hele leuke workshop gevold. En dit voor slechts 10 euro. 
Ik wilde al een hele tijd stempeltjes uitgutsen. Ik heb al mijn materiaal liggen, maar het kwam er maar niet van... Drempelvrees misschien??? Dit was dus HET moment om er onder begeleiding mee te starten.  
We kregen een grote gom en moesten daar een kerstboom op tekenen en uitgusten. Maar wat voor prachtige ideeën heeft deze vrouw. Terwijl we bezig waren heeft ze duizend mogelijkheden opgenoemd om kaarten te maken met een zelfgemaakte of gekochte stempel uit een gom, silicone, of foam. 

Na een proefdruk en wat bijwerken mochten we met onze eigen stempel een kerstkaart maken. Na de kerstkaart mochten we nog een doosje vouwen.  En weer kregen we tijdens het vouwen een hele boel ideetjes wat je allemaal met zo een doosje kan doen. 
En de ontelbare combinaties met de stempel, de kerstkaart en de tafelversiering voor de komende feestdagen...  
En we kregen nog een hele map vol, met info en geheugensteuntjes. En nog materiaal voor 2 kerstkaarten en 2 doosjes. 
Deze workshop was zijn geld meer dan waard. Ik hoorde de dames voor mij nog zeggen wat hebben we hier veel bijgeleerd... En ze hadden gelijk. Echt een aanrader voor wie morgen nog naar Mechelen gaat....

En Evi maakt prachtige dingen. Met haar zelfgeschept papier maakt ze boekjes doosjes enz... En ze doet ook aan kaligrafie. Ik kocht deze 2 prachtige kaarten bij haar voor in mijn verzamelingIk keerde voldaan terug naar huis. 
Volgend jaar gaat het hobbysalon door in Hasselt. Dit omdat studio 100 de Nekkerhallen van februari tot half november afhuurde voor een musicalspektakel. 
Maar omdat het een stuk verder rijden is zal mij dit niet tegenhouden van te gaan. Ik wil deze jaarlijkse uitstap voor geen geld van de wereld missen. Ik ben namelijk een bezoeker vanaf het prille begin...

14 opmerkingen:

 1. Dit had ik beter nietgelezen......ik was nl niet van plan om te gaan, ook doordat ik vond dat het elk jaar wat hetzelfde is......
  Lap
  En vandaag is de laatste dag en heb ik dus geen tijd....
  En die wol, en die stempels maken, at interesseert mij dus wel
  En ja, hasselt is voor mij ook te ver
  Maar ik ga mij troosten met de gedachte : als er donderdag al zoveel volk was.....wie weet hoe erg is het dan in het weekend wel.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk dagje. Klinkt een beetje als de kreadoe in Utrecht (dat is ws helemaal ver voor jullie). En net als Vee dacht ik ook; weer gaan of maar eens niet? Maar nu ik dit lees weet ik zeker: we gaan wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie hobby spullen heb je gekocht... kan je weer mooie dingen maken.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij hebt echt een heerlijke dag gehad zeg! En er nog een hoop moois aan over gehouden ook! Ik vind het kransje heel schattig, de stempel is zeer bruikbaar :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje, dat klinkt als een super dat. En ook nog zoveel moois gescoord. Jij kan wel even vooruit. Fijne zondag, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk Janine, wat een leuke spulletjes heb je gescoord!! Maar vooral heb je nieuwe ideetjes opgedaan en geleerd...dat beloofd weer veel mooie dingen van jouw hand!! Geniet nog ff lekker na:-) Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat klinkt als een heerlijke dag!
  Fijn dat je zoveel gekocht en zoveel gedaan hebt.
  En nieuwe ideeën opgedaan, ik ben benieuwd naar alle nieuwe dingen die je nog gaat uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt als een geslaagde dag. Mooie spulletjes heb je gekocht. Die kerstkrans ziet er ook mooi uit die je hebt gevouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vandaag was het heerlijk rustig daar. Volgende keer op zondag gaan dus :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat klinkt het allemaal leuk. Wat een mooie aankopen heb je gedaan!

  Groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geweldig zo'n dag! En wat een leuke aankopen, en workshops heb je gedaan! Een gouden dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ai, door dit te lezen heb ik nu zeker spijt dat ik niet geweest ben. Veel plezier met je aanwinsten Jeanine!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oww, hier is een nieuwe hobby geboren ;-) Fijne workshops heb je gedaan en leuke aankopen. Het is lang geleden dat ik nog eens naar de hobbybeurs in Mechelen geweest ben. Vroeger woonde ik daar dicht bij, nu is het bijna aan de andere kant van het land :-) Fijn te horen dat er wat meer variatie is, daarom was ik uitgeweken naar de hobbybeurs in Zwolle.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor al de fijne berichtjes.

Groetjes,
Jeanine