zondag 18 januari 2015

Een hart voor Lotte

In onze gemeente kreeg er een meisje van 11 te horen dat ze leukemie heeft. Ik ken het meisje en de ouders persoonlijk. Zo een vreselijke ziekte en ineens zo dicht bij. Dat laat je zeker niet onverschillig. 

Er werden allerlei acties op poten gezet om het gezin mentaal en financieel een beetje te steunen. Deze kaarsjes werden verkocht, maar er werd ook gevraagd om ze voor Lotte te branden. En dat was echt mooi vond ik. In heel veel winkels, verenigingen en horecazaken werden de kaarsjes aangeboden. Heel veel mensen hebben voor Lotte een kaarsje gebrand. Als alles goed is, mag Lotte morgen met haar derde chemokuur starten. Beetje bij beetje gaat het de goede kant uit met Lotte, maar ze heeft nog een lange weg af te leggen. 

Vlak na nieuwjaar werd er ook een benefiet dag georganiseerd. De namiddag was voor de kinderen. Voor 5 euro konden de kinderen deelnemen aan allerlei spelletjes en knutselwerkjes. Alles was met hartjes. Ik had mij opgegeven voor het maken van hartjes uit vilt. 10 à 15 kinderen zijn bij mij een hartje komen maken. Slechts 1 groter meisje heeft het helemaal alleen gemaakt. Bij de meeste heeft de mama een beetje geholpen. 

Voor- en achterkant grote hartjes


Zelf heb ik heel veel knoopjes, hartjes, bloemetjes en lintjes opgenaaid... Alles was te doen in open tenten. Als de zon onder ging werd het heel koud. De knoopjes sprongen zo maar weg tussen mijn vingers. Maar het was het allemaal waard. Alle kindjes en mama's waren zeer tevreden. Maar ik had dan ook heel veel materiaal mee waar ze konden uit kiezen voor hun hartjes mee te versieren. Spijtig genoeg had ik echt geen tijd om foto's te nemen. 


Er kon gekozen worden uit een groot of een klein hartje. En natuurlijk kon ik het daar niet bij laten. Ik heb daarna nog eens heel wat hartjes thuis gemaakt om hier en daar uit te delen. En ook Lotte en haar zusje hebben van mij elk 2 hartjes gekregen. 


10 opmerkingen:

 1. Wat een mooie post! en zeker voor een goede doel, mooie hartjes...groetjes voor Lotte...liefs soraya

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo leuk dat jij dit initiatief een warm hart toedraagt ...
  Fijne maandag ... lieve groetjes Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi dat je dat doet. Het zijn ook wel hele mooie hartjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Altijd hartverwarmend en aangrijpend als een hele gemeenschap in de bres springt als hulp voor een ziek medemens. Jij hebt een mooi steentje bijgedragen. Ik duim mee en brand een kaarsje dat het helemaal weer in orde komt met Lotte.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw! Mooi, dat iedereen zo om Lotte en haar familie heen staat! En de hartjes zijn heel erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi dat ze in de gemeente zo meelevend zijn ...
  het is altijd een moeilijk als het om een kind gaat ..
  En jij hebt weer mooi geholpen ...goed hoor voor je bijdragen...
  veel liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een hartverwarmend project was dat. Groetjes Gré

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een prachtig initiatief , zeker als je er zelf mee te maken krijgt, weet je wat een opgave de chemokuren zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Laten we maar hopen dat het allemaal goed afloopt. En wat heb je toch weer mooi werk afgeleverd.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor al de fijne berichtjes.

Groetjes,
Jeanine