donderdag 15 november 2012

Tweede les stempeltechnieken

Vorige week tweede les spempeltechnieken gevolgd.

Was minder interessant dan de eerste les. Er waren ook meer lesvolgers. Daardoor was het soms wachten op elkaar. Iemand anders was bezig met het kleurtje of de spempel die jij net wou gebruiken. Ik heb dan ook maar 3 tag's gemaakt.


Nieuw waren de Pan Pastels. Daar heb ik de middelste tag volledig mee gemaakt.  
Spijtig genoeg had ik deze verkeerd door de machine gedraaid . Daardoor staat de afbeelding op zijn kop. De zwarte stippen zijn glitterlijm. Het is fijn werken met de Pann Pastels. Geeft ook zeer mooie resultaten. Er bestaan heel veel kleuren in. Als je een aantal kleuren wil is het natuurlijk weer een dure aankoop. Heb daarom hier toch mijn kans gewaagd...
Bij de derde tag staat de tekststempel gedeeltelijk dubbel. Volgens de lesgeefster is dit helemaal niet erg, want zijn er mensen die dit expres zo doen volgens haar???

Denk toch dat ik nu de smaak te pakken heb. Heb ondertussen thuis met het gerief dat ik al heb het een en ander uitgeprobeerd.


Achtergronden gemaakt met Distress Ink. Het derde met Glimmer Mist. Twee en drie met template Mini Webbing. Alle stempeltjes ingekleurd met Flexmarker. De sneeuwman wit gemaakt met Gesso. Acsenten aangebracht met Glimmer Glaze, glitterlijm en Glossy accent. Dat laatste vind ik zeer plezant om mee te werken. En als je dit aanbrengt op iets die ingekleurd is met de stiften, dan vermengt het zich met de kleur. Heel mooi...

Ik heb wel nog wat meer soorten kleuren nodig. Morgen komen ze opnieuw binnen in de winkel. Als ik blauw, paars, bruin en misschien nog meer kleuren Distress Ink heb zal ik meer kunnen doen. Nu blijf ik steeds in dezelfde tinten bezig... En een zwart stempelkussen heb ik ook nog nodig.

Heb nu al ondervonden dat dit een leuke maar weer verslavende hobby zal worden. Wordt dus zeker vervolgt...

14 opmerkingen:

 1. wat enorm mooi gemaakt weer zeg, je leert er in elk geval wel wat, jammer dat het nu drukker was, ik dacht dat de mensen waar je mee begon, dat dat ook zo zou blijven.
  ik zal duimen dat jij die give away mag winnen.
  lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leuk en mooi deze werkjes met glimmermist ,en vooral het gebruik van panpastels! Ik heb zojuist een mooi you tube filmpje bekeken in het Nederlands van Crea best ik denk erover om die op mijn verlanglijstje te zetten, voor mijn verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik bekijk dit echt met leken-ogen! Prachtig wat je maakt, al snap ik nauwelijks waar je het over hebt. Al die materialen....fijn dat je er een mooie hobby aan hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi allemaal Jeanine. Daarom kom ik hier ook graag, jij hebt een paar andere hobby's dan ik heb, en dat vind ik altijd heel leuk om te zien! Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, wat mooi Jeanine! Ik heb geen flauw idee over wat je praat, maar het resultaat is prachtig! Ik zou wel wat dichter bij jou willen wonen om het allemaal eens in het echt te kunnen zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige tags heb je gemaakt Jeanine, heel bijzonder allemaal en laat er nog maar vele volgen hoor, ik kijk er héél graag naar!! Fijn week-end! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik vind ze allemaal mooi.Ik ben benieuwd wat er nog meer komt(met de nieuwe kleuren).
  groetjes van imke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Erg mooi allemaal.
  Leuk dat je er weer een verslaving bij hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ewel Jeanine je tags zijn ontzettend mooi !!
  Warme kleurtjes ondanks het winterse op sommige :)
  Laat het vervolg maar komen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik ben bijna van het stempelen af.. en jij begint !!!
  oww het is een ozo verslavende hobby omdat er zoveel richtingen zijn.. scrap.. en a la tim holz... en scenery..
  leuk hoor!! maar ik heb al bijna 25 jaar gestempeld.. nu ben ik aan de haak!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wow wat mooi, ik zou er zo aan willen beginnen maar of het verstandig is? Heb al zoveel hobby's

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie tags heb je gemaakt! Lintje erdoor en je kunt ze zo versturen als kerstkaartje!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor al de fijne berichtjes.

Groetjes,
Jeanine