maandag 19 november 2012

Vilten in de breiles en laatste dag Give-Away

Ik scheef mij hier bij ons in het dorp in voor 4 breilessen bij Femma.
Raar maar waar: de eerste les was een sjaal vilten.
Het was lang geleden dat ik nog gevilt had.  
Het is een zeer goede lesgeefster. Wat die dame ons allemaal wist te vertellen over wol... Alle manieren waarop er gevilt en gebreid kan worden... Iemand die de lessen geeft met hart en ziel...

Ik dacht al, die sjaal krijgen we nooit meer af. Niets was minder waar. De dame leerde ons een manier van vilten: 20 minuten knijpen in een opgerolde nopjesfolie en klaar was de sjaal. Na hem thuis uit te spoelen en de dag nadien te wassen heb ik er een mooie warme sjaal erbij. Ik ben er zeer blij mee.

De volgende les is al deze week. We gaan dit keer een kraag breien met rondbreinaalden. Ik heb nog nooit gewerkt met rondbreinaalden. Hopelijk valt het mee. Mijn aangekochte wol en naalden liggen al ongeduldig te wachten...

En voor al wie nog wil meedoen aan mijn Give-Away. Laat vlug hier een berichtje achter. Morgenavond trek ik de winnaars voor de fotoalbum en het pakje wenskaarten.

12 opmerkingen:

 1. Wat leuk hè dat vilten maar met rondbreinaalden breien is heerlijk als je eenmaal de drive hebt wil je niet anders veel beter voor nek en schouders sukses,heb mijn visserstrui ook zo gebreid maar dan gewoon heen en weer dat kan ook ,Gr. Marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O mooi en leuk!! woonde ik nu maar in de buurt;)super give away heb je..ik sla mijn kans af; ben al eens flink verwend door jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heeeeeej dat klinkt reuze interessant en je sjaal ziet er ook prachtog uit zeg ♥

  lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke workshops zeg, met heel fraai resultaat!En rondbreien is ook erg leuk om te doen.Wij zijn benieuwd?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie sjaal geworden Jeanine! Wat leuk zulke workshops...zouden ze hier ook eens moeten doen dat soort dingen! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke workshops! Ben benieuwd naar wat je nog meer gaat maken! Liefs Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie sjaal!
  Ik ben al benieuwd naar de volgende creaties.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toffe workshop!Ik ben ook benieuwd wat er nog allemaal volgt, groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik brei alleen maar op rondbreinaalden: rond of heen en weer. En dan ook nog met de draad in de linkerhand. Even oefenen maar als je het eenmaal beheerst kom je in de breihemel terecht!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel mooie sjaal Jeanine! Vilten is super leuk en je krijgt er zo mooie resultaten mee. Ik ben benieuwd naar je breiwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat fijn die sjaal, leuk dat je zo veel kan opsteken van een les. Ik heb ondertussen ook al verschillende dingen gebreid met de rondbreinaald. Het is even wennen, maar véél minder belastend voor de schouders en nek. Ik doe het graag! Véél succes in elk geval!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi Jeanine! Dat was wel even een omschakeling om te gaan vilten als je denkt dat je een breiles hebt ;)
  Ik heb vandaag een echte viltles gehad: we hebben een tas gevilt. De volgende keer gaan we die versieren. Ik vind het heerlijk om te doen.
  Breien met de rondbreinaald is ook prima te leren en inderdaad,zoals Marloes ook schrijft, veel beter voor je schouders. Ik wissel het meestal af. Soms vind ik gewone breinaalden fijner om mee te werken.
  Ben benieuwd naar de volgende les....

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor al de fijne berichtjes.

Groetjes,
Jeanine