donderdag 14 februari 2013

Bloemschikles op afstand

Precies een week geleden hadden we bloemschikles. 

Toen ik in de vooravond thuis kwam met mijn bloemen vond ik een mailtje dat de juf ziek was en de les niet kon doorgaan. Daar stond ik met mijn bloemen. We hadden nu op voorhand wel een foto gekregen van wat het zou worden, maar dat alleen beginnen maken, zo goed ben ik daar niet in hoor...

Bloemmetjes in een emmer gezet en kreeg toen nog een telefoontje van de doodzieke juf. Heb haar gevraagd of ze de dag nadien niet een mailtje kon sturen met wat richtlijnen zodat we toch zelf konden proberen om er iets van te maken. De vrijdag niets gekregen... De zaterdag om boodschappen... En toen ik thuis kwam zat er een mooi stappenplan in de mailbox. 

Mijn bloemen zagen er nog redelijk fris uit en 's avonds na het eten en wat tv kijken, ben ik nog aan het bloemstuk begonnen... Alles ging redelijk vlot, en ik vind dat het stuk toonbaar is... Blijkbaar hebben we toch al veel geleerd. Ik had nooit gedacht dat ik dit op mijn eentje zou kunnen. Een mens onderschat zichzelf altijd....


En nu, na een week, ziet mijn bloemstuk er nog altijd goed uit. Hopelijk heb ik er nog een paar dagen geniet van.

Bedankt juf Alice! Voor het stappenplan en alles wat je ons al geleerd hebt.

9 opmerkingen:

 1. Wat lief, dat ze ondanks de griep toch een stappenplan heeft gemaakt. Je hebt er nog wat moois van weten te maken :-) knap werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi en dat zonder juf nog wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind dit zo knap want buiten haken kan ik dit dus ook niet ;)) prachtig en wat een geluk als je zo je huis heerlijk kunt opfleuren! Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als er bij ons al bloemen in een vaas terechtkomen, dan hebben we die gekregen. Zelf kopen doe ik nooit. Als die bloemen dan verwelken dan is het kijken wie hier de langste adem heeft. Wie geeft het eerste toe en ruimt de rommel op? Meestal doet manlief het. Voor ons dus geen bloemen binnen, daarom vind ik het bij anderen zo leuk! Prachtig werk Jeanine!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat aardig van de juf, om toch nog een plan te sturen! Het is je buitengewoon goed gelukt.Een prachtig stuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou dat heb je mooi gemaakt. Die witte bloemen heb ik ooit ook eens gebruikt in een bloemstuk, die kun je heel mooi om krullen zoals je ook gedaan hebt. Prachtig.

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig bloemstuk heb je gemaakt! Tof van de juf dat ze nog even wat aanwijzingen wilde/kon geven.

  Fijn weekend en een lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi!!!
  Al verbiedt mijn kleine viervoeter me om thuis bloemen te hebben, ik vind het wel mooi bij iemand anders. En bij jou zijn ze supermooi deze keer

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor al de fijne berichtjes.

Groetjes,
Jeanine