zondag 5 januari 2014

Heel wat afgewerkte dingetjes

Om te beginnen heb ik de figuurtjes uit dit pakketje afgewerkt. Ik toonde hier al dat ik het pakketje bij Blokker kocht.Het toeval wil nu dat ik van mijn zus met Kerst nog zo een pakketje kreeg. 
En gelukkig maar..... Met het garen van de twee pakketjes samen kon ik net alle figuurtjes maken. Wat een oplichterij.... 

Er zit een kluwentje wit, beige, rood en zwart in. Van het geel enkel een klein draadje, maar daar heb je ook niet meer van nodig. 
Dit is alles wat ik overhou van de twee pakketjes om er maar eentje te maken. 

Ik begon met de kerstman. Ik was nog bezig aan het lijf toen het rood uit het eerste pakket al op was. Ik moest dan nog zijn armen en de muts maken. Gelukkig was er nog rood genoeg voor het paddenstoeltje.Het hertje moet normaal in mint. Maar dat zit er niet bij. Dus dan maar het beige gebruikt. Roze voor het neusje, zit er niet bij. Het hartje van deze kersthanger moet normaal in paars. Zit er niet bij. Dus dan maar het zwart genomen. 


Dit kerstornamentje moet normaal in rood en wit zijn. Maar daar heb ik niet meer genoeg van. Dus maar met de restjes gemaakt. Dit is dus helemaal geen Kerstding meer. Daarom heb ik het wat dikker opgevuld en zal ik het aan iemand geven om als speldenkussentje te gebruiken. 


Gelukkig zijn de patroontjes van de drie eerste figuurtjes heel mooi. Het is ook een mooi bewaarboekje. Ik zal dus zeker van de kerstman, het paddenstoeltje en het hertje er volgend jaar nog bijmaken. Maar dan wel met Catania. En die zullen zeker veeeel mooier zijn dan met dat (te dik) acrylgaren. 

Ook de twee mooie ontwerpjes van Antoinette heb ik afgewerkt. Dit mooie lantaarntje mag volgend jaar in de Kerstboom.


En van deze heel mooie paddenstoel heb ik een tashanger gemaakt. Bedankt Antoinette voor het gratis delen van deze twee hele mooie ontwerpjes.

Van de meeste diertjes van de herfst hal heb ik ook tashangers gemaakt.


De paddenstoel heb ik eerst een gezichtje gegeven. Hij ziet er zo veel leuker uit. 


Ook deze drie herfstfiguurtjes werden tashangers.


Het pompoentje werd een sleutelhanger. 

De eikeltjes zijn te klein om iets van te maken. Deze zullen wel nog dienen om iets herfstachtig mee te versieren. En het uiltje valt een beetje te groot uit. Dit zal een knuffeltje worden voor Poekie.

En ook het sneeuwmannetje die Hannie won bij mijn GIve-Away werd een tashanger. Maar die laat ik nu nog niet zien. Want hij is nog onderweg...
Ook al de andere pakjes voor de winnaars zijn onderweg. Ik hoop dat ze binnen een paar dagen allemaal goed en wel zijn toegekomen. 

En voor de meesten is het morgen de eerste werkdag van het jaar.  Er zal dus morgen weinig gewerkt, maar veel gekust en getoast worden.... Een goede werkdag, -week, -jaar, voor iedereen!!!

16 opmerkingen:

 1. Wauw allemaal heel mooi.
  Ik heb ook dat kerstpakketje van iemand gekregen en ben al weken op zoek naar die juiste garen om ze af te werken want ik heb ook niet genoeg. Het zal volgend jaar wel in de kerstboom kunnen hangen ;)
  Voor mij morgen geen werkdag maar nog schooldag. Veel goede moed in 2014 en bedankt voor het delen van deze mooie foro's.
  Groetjes Elisa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind je sleutelhangers helemaal geweldig leuk hoor!
  p.s mijn ptt tas is nu een echte postzak geworden, ik bewaar er alle post in op mijn hobbykamer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zijn allemaal mooi geworden zeg.Leuk die paddenstoel met gezichtje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die pakketjes zijn vaak mooi gepresenteerd, maar de inhoud ervan valt dikwijls tegen... Ondanks dat zijn het toch mooie maaksels geworden.
  We kijken al uit naar volgend jaar als je de patroontjes gaat maken met het garen dat je meestal gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie dingen heb je gemaakt ondanks de tekort komingen in de pakketjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb jij weer leuke spulletjes gehaakt, tof!
  Lieve groetjes, Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat maak je toch mooie tashangers cq sleutelhangers. Zo gaaf om te zien. Lieve groet Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke dingen heb je allemaal gemaakt. Jammer van het pakketje, maar je hebt nog wel een boekje met leuke patronen eraan overgehouden!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel prettig om zoveel al wegegerkt te hebben! En zo leuk allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Is het niet een beetje raar dat er niet genoeg garen in zit om de dingen uit het boekje te maken? En niet allemaal de goede kleuren? Wat je gemaakt hebt is wel heel mooi hoor ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je hebt weer leuke creaties gemaakt, je hebt niet stil gezeten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat heb je weer leuk gedaan ..dat is toch erg als je zo pakketje koopt en het klopt niet ...maar jij hebt het toch weer kunnen maken ...
  veel groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een sjoemelaars bij de Blokker maar de figuurtjes zijn wel leuk geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jeetje zeg, wat een ergernis met dat pakketje. Snap niet dat ze zoiets maken en dan te weinig materiaal erin stoppen :((
  Maar je hangertjes zijn wel heel leuk geworden, ook de paddenstoel en het lantaarntje zijn mooi geworden :)
  Volgend jaar idd maar gewoon met je eigen garen maken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Da's ook raar dat er niet genoeg in 1 pakje zit. Ze willen vast een graantje meepikken, maar op deze manier kunnen ze dat beter laten... Je hebt wel leuke dingetjes gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor al de fijne berichtjes.

Groetjes,
Jeanine