donderdag 26 november 2015

De Albert Heijn tas

Dit hadden jullie nog van mij te goed.

Ik haakte ze deze zomer al, maar had ze jullie nog niet laten zien. Een echte rage was het deze zomer. Iedereen haakte ze, dus kon ik niet achterblijven. 

Ik had van een vriendin een paar bolletjes dik haakkatoen (Catania grande) gekregen voor mijn verjaardag, en die waren daar heel bruikbaar voor. Ik heb echt niet veel moeten bijhalen. 

Mij kennende laat de afwerking altijd wel een beetje op zich wachten. Het werd dus eind van de zomer tegen dat de tas af was.

Omdat de tassen bij Albert Heijn uitverkocht waren ging ik er eentje halen bij Intratuin. Maar dit waren precies dezelfde. 

Het was echt prettig haken met het dik katoen. En het ging ook vlug vooruit. Bovenaan moest het afgewerkt worden met de kreeftensteek. Deze had ik nog nooit gebruikt. Is gewoon een vaste, maar in de verkeerde richting. Weer iets dat ik bijkan, en een mooie rand om eens bij iets anders te gebruiken. Om ze nog wat op te smukken heb ik als fantasie een sluiting erop gezet. Zal wel niet echt gebruikt worden als sluiting, maar vind het toch leuk zo met die toffe knoop bij die ik vond in de knopendoos die net van iemand gekregen had. En zoals jullie kunnen zien, gebruikte ik echt heel veel kleurtjes. 
Toen de tas af was, vond ik op Pinterest een foto van iemand die er pootjes opgezet had. Dus nog eens in diezelfde knopendoos (schattendoos) gaan zoeken, en ja hoor net wat ik zocht 6 stuks...Het opnaaien was heel wat minder. Echt een gevecht. Maar ze staan eraan. Of dat nu echt de bodem gaat beschermen weet ik niet. Maar baad het niet, dan schaad het niet. 

Ik ben heeeel blij met mijn tas. Overal waar ik ga, het handwerknamiddagje, het hobbyclubje en de school op dinsdagnamiddag. Overal gebruik ik ik ze. En overal vinden ze mijn tas heel mooi. Sommigen kunnen niet geloven dat ik ze zelf haakte. Maar ja, iemand die zelf handwerkt weet wel wat voor mooie dingen je zelf kan maken....


Voor wie ze nog wil maken: hier vind je de beschrijving.

12 opmerkingen:

 1. Zeer knap gemaakt.
  Echt een pareltje waar je veel geniet van zal hebben. En vrolijk in al die kleurtjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is leuk! WAt een goed idee, die pootjes eronder! Zo kan de tas in ieder geval niet steeds over de graond of tafel e.d. schuiven en dat zal toch flink schelen in de slijtage.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met deze prachtige tas wil ik ook gaan shoppen ...
  Fijn weekend ... lieve groetjes Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is ie leuk!! Daar kun je echt trots op zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk en lekker vrolijk boodschappen halen met z'n mooie tas. Ik eb ze inderdaad wel voorbij zien komen deze zomer. Veel plezier van je mooie tas.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi is de tas geworden in vrolijke kleurtjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ah, die tas. Ja, ik heb 'm ook nog staan, maar ben er nog niet aan toegekomen. Die van jou is leuk geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. dat geloof ik goed dat je heel blij met je tas bent ..hij is
  ook heel mooi geworden en wat slim om er pootjes er onder te maken ...
  heel veel plezier van je mooie tas ...heel veel groetje en een fijne weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 9. o wat is ie leuk geworden hier ligt ook nog een ah tas te wachten....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh wat superleuk gedaan!! Misschien wil Albert Heijn je ontwerp wel overnemen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goed gedaan Jeanine, super mooie tas!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor al de fijne berichtjes.

Groetjes,
Jeanine