maandag 10 december 2012

Moebiussjaal en verrassings cadeautjes

Ik had jullie vroeger al verteld dat ik mij ingeschreven had voor vier breilessen. De tweede les was een moebiussjaal, en die is nu af. 



De moebiussjaal wordt gebreidt op rondbreinaalden. Men breidt altijd in een acht. Het breiwerk is dus oneindig...
De opzet zit in het midden. Er worden geen steken opgezet (kijk hier voor de opzet), maar lussen. De lussen worden zowel bovenaan als onderaan gebreid. Vandaar oneindig... 
Men breidt dus altijd een rij langs boven en een rij langs onder... De steken bieden zich spontaan altijd aan en er wordt enkel rechts gebreidt. 
Door de werkwijze ziet de ene helft er rechts en de andere er averechts uit.  Dit zie je duidelijk op de foto rechtsonder. Het is een onverklaarbare uitleg, maar het is het resultaat dat telt. 










Je kan de sjaal zeer wijd maken. Dan is het net een colier en draag je hem ter decoratie. Ik koos voor een aansluitende colsjaal. Hij is lekker warm en ik vind hem mooi.  



Ze voorspellen een koude week... Ik ben er klaar voor!

Mijn tweede sjaal (voor mijn zus) heb ik deze namiddag opgezet in ons breiclubje. Gelukkig kon iemand op zijn gsm op het internet om het youtube filmpje te bekijken, want ik was het opzetten al een beetje vergeten... Indien de tweede vlug klaar is maak ik er nog eentje voor mijn nichtje.

De verrassingscadeautjes voor Janine en Maddy waar ik hier al iets over zei zijn de deur uit. Ik vertel er meer over in een later berichtje wanneer de pakjes toegekomen zijn. Anders is het geen verrassing meer.

En gisteravond kreeg ikzelf nog een verrassing. Ik won de give-away bij Dreamstuff. Twee mooie kerstkaarten gedrukt vanaf linosnede. Ik ben er heel blij mee. Opnieuw twee mooie aanwinsten voor in mijn verzameling "mooie handgemaakte kaarten"



20 opmerkingen:

  1. Ziet er leuk en interessant uit Jeanine!
    Lijkt me leuk die lessen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind hem ook erg leuk! Mooie kleur heb je gekozen. Ik ga even bij die link kijken want het klinkt allemaal abracadabra maar alleen recht breien dat kan ik best dus ik voel een idee voor een kerstcadeautje voor m'n zusje opkomen! Bedankt :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het lijkt moeilijk, maar is eigenlijk doodsimpel. Enkel de opzet is wat opletten. Veel succes! Indien vragen stuur maar een mailtje...

      Verwijderen
  3. Jeetje, die sjaal ziet er ingewikkeld uit, maar wel ontzettend leuk! De kleur staat je erg goed! Leuk ook om je eens zo close-up te zien ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie kol, kun je inderdaad de komende tijd goed gebruiken! En leuke give-away!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hij is prachtig maar van je uitleg snap ik geen hout,hoor!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Is ok niet snappen. Had de juf ons ook al verteld. Maar het is het resultaat dat telt.

      Verwijderen
  6. Van dat breien snap ik niets hoor, bijzonder knap! En leuk dat je de kaarten gewonnen hebt, ze zijn prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Niet zo gemakkelijk lijkt me? Ik snap het ook niet. Maar hij is erg leuk!
    Net als je give away. Mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Een mooi kleurtje en je zal er de ganse winter veel plezier aan hebben. Breien is niet mijn ding, maar jij kan blijkbaar goed overweg met die twee stokjes. Liefs Valerie ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ow wow spannend Jeanine...ik vind het hartstikke lief van je en ik ben héél erg benieuwd *zet vast tentje op onder de brievenbus*
    Je sjaal is mooi geworden en lijkt me heerlijk warm zitten, snap inderdaad niets van de uitleg, maar ik kan dan ook geen steek breien...hahaha Grtzz..Maddy

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuk dat je de link naar de tutorial van Cat Bordhi erbij gezet hebt. Ook in andere breitutorials is zij een uitstekende lerares. En zeer humoristisch.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. jeanine, die sjaal is toch prachtig geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mooie kleur ook, en leuk, zien we ook eens een foto van jou ;)))

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Heerlijk warme shawl en in een prachtige kleur! Hij staat je goed... ik geloof dat ik ook maar eens op breiles ga, want ik snap nooit iets van patronen.
    Succes met de andere breiwerkjes.
    groeten,
    Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  14. wat een spannende sjaal.Dat geeft inderdaad een leuk effect dat recht- averecht. Ik ga maar eens dat youtube filmpje bekijken, wie weet
    groetjs van imke

    BeantwoordenVerwijderen
  15. mooi en vooral warm ziet die sjaal eruit. En jij ook natuurlijk! Ik denk dat jij geboren bent om give away's te winnen :). Het zijn in alle geval mooie kaarten.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Prachtige sjaal is het geworden. Ik heb zelf ook al eens eentje gebreid, maar ik was eerlijk gezegd helemaal vergeten hoe ik moest opzetten. Dank je wel voor de link naar het filmpje. Ik heb hem gelijk maar gepind!

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De opzet is is ook het enige dat wat moeilijk is. Het breien zelf is doodsimpel.

      Verwijderen
  17. De uitleg lijkt me geweldig ingewikkeld maar het resultaat mag er zijn. Wil ik ook nog wel eens gebruiken! Laat die sneeuw maar komen/blijven dus voor jou :-) Tof dat jij ook een leuke give-away hebt gewonnen :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor al de fijne berichtjes.

Groetjes,
Jeanine