zondag 19 januari 2014

Poekiebeer wordt Zonnebeer

Over deze mooie beer gaat het.



En hij is er niet zomaar gekomen. Dit is de eerste knuffel van vele die ik zal maken uit een hele grote doos vol, wol die ik kreeg van Ann de Mulder. 

Deze tafel vol wol gaf Ann op een avond zomaar weg op een facebookgroep na het opruimen van haar kasten. Iedereen mocht onder het bericht schrijven wat je met de wol zou gaan doen. Ann zou dan uitkiezen aan wie ze de wol zou geven. Dit wel binnen België, omwille van de verzendkosten. 




Ik gaf me op voor de Poekieknuffels en was een van de gelukkigen. Want Ann verdeelde alles in twee. Dat vond ik een heel mooi gebaar. Zo werden er twee mensen blijgemaakt. En de doos die hier toekwam was nog groot hoor! 

Dit zijn de wolletjes die ik mocht ontvangen. Geef toe, daar kan ik heeeeel wat knuffels mee maken. 



De grote lichtbeige bol vooraan in het midden, daar kwam ik net mee toe om de mooie beer te maken. Ann stak er ook nog een cadeautje bij. Dit mooie sjaaltje. Ze hoefde niets terug, maar ik stuurde haar toch een klein handgemaakt boekje als bedankje. Het pakje is ondertussen al toegekomen en ze was er blij mee. 















En terwijl de wol onderweg was, liet Saskia van het Poekie project weten dat Poekie er mee stopt. Haar doel was 100 knuffels bezorgen aan kinderen in het ziekenhuis. Ze heeft er ondertussen op twee jaar tijd 5000 bezorgd. Saskia, bedankt voor de twee jaar van intensieve inzet voor dit mooie project. 

En dat het daar niet ging stoppen, daar was ik van overtuigd... Een paar dagen later konden we al vernemen dat Zonnedekens haar taak verderzet. 

Poekieknuffels worden vanaf nu dus Zonneknuffels. Mijn mooie beer wordt mijn eerste Zonneknuffel. En er zullen er nog veel volgen binnenkort uit de doos met wolletjes van Ann de Mulder. Nogmaals dank Ann, ook in naam van al de kinderen in het ziekenhuis die een knuffel zullen krijgen van jouw wol....

Hier vinden jullie het patroon van de beer.

19 opmerkingen:

  1. Dat is een wel heel liefdevolle beer geworden! Gemaakt met heel veel liefde van wol die ook weer met liefde is gegeven... die beer gaat iemand wel heeeeeel erg gelukkig maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met zo'n voorraad wol zullen er zeker nog vele knuffels volgen voor Zonneknuffels. Je eerste beer is al heel leuk geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. dat is een leuke zonnebeer geworden ,die hartjes die doen het het helemaal...maar ik weet zeker dat ,dat nog meer leuke knuffels worden
    met zoveel wol op vooraad ...
    veel haak plezier ..een lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jeanine, héél fijn om te lezen dat je lieve knuffels hun weg gaan vinden naar Zonnedekens/Zonneknuffels!! Ik bedankt je nog eens graag voor je inzet voor het Poekie-project en ik wens je een mooie en creatieve start bij Zonnedekens/Zonneknuffels!!

    Lieve groetjes, Saskia & Poekie
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt Saskia. Door jouw project ben ik de knuffels beginnen haken voor de zieke kinderen. En dit geeft zooooo veel voldoening. Ik doe zeker voort...

      Groetjes,
      Jeanine

      Verwijderen
  5. Wat een mooi beertje Jeanine! Het doet mij denken aan een tekenfilm van 25 jaar geleden toen mijn kinderen nog klein waren. Ik weet niet meer hoe het noemde maar het waren heel leuke tekenfilmpjes. Ik vermoed zelfs dat het zonnebeertjes waren? Groetjes, Frieda

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het waren de Troetelbeetjes Frieda. Onderaan mijn berichtje kan je doorklikken naar al de patroontjes.

      Groetjes,
      Jeanine

      Verwijderen
  6. Zo blij dat het een goed doel krijgt heel mooi gemaakt xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Juist daarom ben ik er ook zo blij mee Ann. Ik ga mijn best doen om er allemaal HELE mooie knuffels mee te maken. Zo kunnen we samen veel kinderen een blij moment bezorgen.

      Groetjes,
      Jeanine

      Verwijderen
  7. Wat een schatje,
    wat een mooi doel, succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een schattig beertje en wat een mooi project...zo krijgt de wol een hele goede bestemming! Grtzz..Maddy

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een mooie bestemming heb je voor prachtige beer! Terechte winnaar van al dat wol!

    Groeten Jeanine.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een lieverd van een beer, Jeanine! En trouwens: ik vind jou ook een schat omdat je al zoveel knuffels hebt gehaakt. De wol is dan ook zeker op een goede plek terechtgekomen!

    Lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hele mooie beer is het geworden!
    Nu nog een beertje met een zon erop en het is zeker een Zonnebeer ;)
    Groetjes,
    Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een prachtig idee, dat het toch gewoon doorgaat! En jij kunt weer je hartje ophalen met deze doos vol wol. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. wat een leuke beertjes. ik wil de regenboogbeer voor mijn dochtertje maken maar het lukt niet om het patroon uit te printen

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dag Petroeska,

    Ik heb het kunnen afdrukken in een facebookgroepje. Maar dit is maar toegankelijk voor leden. Daarom heb ik deze link gezet... Beter dan niets...

    Groetjes,
    Jeanine

    BeantwoordenVerwijderen
  15. The little bear is going to make someone very happy - so cute. Also love the Christmas cards with the trees made from book pages - I'm going to try that myself.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat fijn dat die wolletjes bij jou terecht zijn gekomen want daar krijgen ze zeker een hele goede bestemming. Fijn dat het project van Saskia kan verdergezet worden. Mooie beer, het eerste kinderhartje is alweer gewonnen! :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor al de fijne berichtjes.

Groetjes,
Jeanine